Szél Bernadették az AB-hoz fordultak volna a gender szakok megszüntetése miatt, de a Jobbik és a DK miatt nem lett meg az elegendő aláírás

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Azt írja az Index, hogy Szél Bernadett független parlamenti képviselő október végén az alapvető jogok biztosához is fordult abban az ügyben, hogy a kormány megszüntette a gender szakokat. Székely László ombudsman erre kedden azt válaszolta, vizsgálatot indít: „Eljárásom keretében azt kívánom feltárni, hogy felmerülhet-e az Alaptörvény X. cikkében meghatározott tanuláshoz és tanításhoz, valamint a kutatás szabadságához fűződő jogok sérelme.” Szél kérdezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul-e, de Székely közölte, hogy a vizsgálat után alakítja ki az álláspontját.

Szél egyébként az LMP-frakcióból szintén kilépett Szabó Szabolccsal együtt az AB-val is vizsgáltatni akarta a gender szakok megszüntetését. (A kormány egyoldalú lépése ellen tüntetve ma tiltakozást is tartanak az ELTE-n.) Szélék az ellenzéki képviselőkkel együtt akartak az AB-hoz fordulni, de a beadványhoz kellett volna a képviselők negyedének aláírása.

Szél Bernadett azt mondta az Indexnek: a Jobbik közölte, a gender szakok megszüntetésének ügyében nem akarnak AB-hoz fordulni, a DK pedig azt válaszolta, hogy a párt az AB-t nem tekinti valódi ellensúlynak, hanem „a Fideszt kiszolgáló szervnek”, így nem vesznek részt az akcióban.

Így nem lett meg az elegendő aláírás, még az MSZP-vel, a Párbeszéddel és az LMP-vel együtt sem (50 helyett csak 30 jött össze). (Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.