Gruevszki a tiranai magyar nagykövetség egyik autójával hagyta el Albániát

2018 november 15., csütörtök 17:28
923
Orbán Viktor miniszterelnök és Nikola Gruevszki korábbi kormányfő, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetője találkozik Ohridban 2017. szeptember 28-án Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Egy albán lap, a Shekulli azt írja, hogy Nikola Gruevszki bukott macedón kormányfő – aki a 2 éves börtönbüntetése letöltése helyett Magyarországra jött, és menedékkérelmet nyújtott be –a közúti nyilvántartórendszer adatai alapján vasárnap 19:11-kor a tiranai magyar nagykövetség autójával jutott át Albániából Montenegróba.

A lap még a rendszámot is tudni véli: CD1013A. (Megkérdeztük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, használ-e ilyen rendszámú autót a tiranai magyar nagykövetség. Amint válaszolnak, a cikkünket frissítjük.) A macedón kormány szerint Macedóniából Albániába illegálisan, a zöldhatáron át jutott el a volt miniszterelnök.

Frissítés: A Balkan Insight azt írja, az albán rendőrség megerősítette az információt, és közölte, hogy Gruevszki utasként egy magyar diplomataautóban a saját személyi igazolványával hagyta el az országot, még azelőtt, hogy az Interpol november 13-án kiadta a körözést.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: a magyar kormány nem segítette Gruevszkit abban, hogy elhagyja Macedóniát. Azt nem tette hozzá, hogy Albániából már magyar kocsival vitték el.

A macedón Kanal5 azt írta, korábban a tiranai magyar nagykövetség sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó, hogy Gruevszki a követségen töltött-e egy éjszakát. (Shekulli, Balkan Insight, Kanal5)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt