Nem engedték be az ENSZ szakértőit a tranzitzónákba

A magyar hatóságok nem engedték be az ENSZ-küldöttséget a röszkei és a tompai tranzitzónákba – közölte az ENSZ. A szakértők azt vizsgálták volna, érvényesülnek-e a fogvatartott menedékkérők jogai, de nem engedték be őket, így kénytelenek voltak felfüggeszteni a hivatalos látogatásukat.

Tranzitzóna RöszkénélFotó: Botos Tamás/444

Az ENSZ szakértőinek elvileg szabad bejárásuk van azokba az intézményekbe, ahol embereket tartanak fogva, ebben őket senki sem akadályozhatja.

„Nem lehet kétség, hogy a migránsok tranzitzónákban tartása a nemzetközi jog értelmében sérti a szabadságjogaikat” – mondta Elina Steinerte és Sètondji Roland Adjovi, az ENSZ-küldöttség két tagja. Azt mondták, több hiteles jelentést kaptak az önkényes fogva tartás elleni óvintézkedések hiányáról a létesítményekben. (ENSZ)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.