Hvg.hu: Megszűnik a Sláger FM és a Music FM

2018 november 16., péntek 9:31
212

A hvg.hu értesülései szerint a Médiatanács nem hosszabbította meg egyik olyan rádió frekvenciahasználatát sem, amelyik tulajdonosi köre nem kormányközeli. Így jár a leghallgatottabb adók közé tartozó Music FM és a Sláger FM is. A két adó üzemeltetője 2012-en kötött műsorszolgáltatási szerződést, de ezek csak hét évre szólnak, így jövő februárban járnak le. És ha a hvg.hu értesülései helyesek: ekkor le is húzhatják a rolót, mert nem hosszabbítják meg az engedélyt.

A Music FM üzemeltetője a Prodo Voice Studio Zrt., amely Nyerges Zsolthoz közel álló üzleti kör birtokol. Simicska Lajos volt üzlettársaként Nyerges Zsolt vásárolta fel a Simicska-birodalom cégeit, és az elmúlt napokban megkezdődött ezeknek a cégeknek az átadása Mészáros Lőrinc köreihez. A Sláger FM frekvenciáját közvetve a Tematic Media Group Kft. birtokolja, amely a romániai befektető, Radu Morar érdekeltsége.

A Médiahatóság adatai szerint a két adó jelenleg országosan a 4. és az 5. leghallgatottabb rádió a 15 éves kor feletti lakosság körében. A Music napi hallgatótábora 525 ezer, a Slágeré 393 ezer. Budapesten a Sláger a piacvezető 183 ezer hallgatóval, a Music a harmadik, 158 ezerrel.

Az adók megszűnéséből elsősorban az Andy Vajna tulajdonában álló Rádió 1 és a Retro Rádió profitál. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt