Hvg.hu: Megszűnik a Sláger FM és a Music FM

Média
2018 november 16., 09:31
comments 205

A hvg.hu értesülései szerint a Médiatanács nem hosszabbította meg egyik olyan rádió frekvenciahasználatát sem, amelyik tulajdonosi köre nem kormányközeli. Így jár a leghallgatottabb adók közé tartozó Music FM és a Sláger FM is. A két adó üzemeltetője 2012-en kötött műsorszolgáltatási szerződést, de ezek csak hét évre szólnak, így jövő februárban járnak le. És ha a hvg.hu értesülései helyesek: ekkor le is húzhatják a rolót, mert nem hosszabbítják meg az engedélyt.

A Music FM üzemeltetője a Prodo Voice Studio Zrt., amely Nyerges Zsolthoz közel álló üzleti kör birtokol. Simicska Lajos volt üzlettársaként Nyerges Zsolt vásárolta fel a Simicska-birodalom cégeit, és az elmúlt napokban megkezdődött ezeknek a cégeknek az átadása Mészáros Lőrinc köreihez. A Sláger FM frekvenciáját közvetve a Tematic Media Group Kft. birtokolja, amely a romániai befektető, Radu Morar érdekeltsége.

A Médiahatóság adatai szerint a két adó jelenleg országosan a 4. és az 5. leghallgatottabb rádió a 15 éves kor feletti lakosság körében. A Music napi hallgatótábora 525 ezer, a Slágeré 393 ezer. Budapesten a Sláger a piacvezető 183 ezer hallgatóval, a Music a harmadik, 158 ezerrel.

Az adók megszűnéséből elsősorban az Andy Vajna tulajdonában álló Rádió 1 és a Retro Rádió profitál. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.