Szél Bernadett a Momentum tüntetésén: Orbán Viktor fél az oktatástól, a tudománytól és attól, hogy az emberek megszervezik magukat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Péntek este az Egyetem téren Szél Bernadett is felszólalt a Momentum CEU-ért szervezett tüntetésén, két-háromszáz ember előtt. Az LMP-ből nemrég kilépett politikus arról beszélt, hogy az elnyomó hatalom nem a stúdióbeszélgetésektől vagy a parlamenti felszólalásoktól fél, hanem az utcától, vagyis azoktól az emberektől, akik kiállnak magukért és egymásért, valamint hisznek a szabad oktatásban. 

Fotó: botost/444.hu

A Gruevszki-ügyre utalva megemlítette azt is, hogy miközben a CEU-t folyamatosan arra figyelmeztetik, hogy senki sem állhat a törvények felett, addig politikusbűnözőket bújtatnak. Szél Bernadett szerint a kormánynak nem Soros György miatt van baja az egyetemmel, hanem azért, mert olyan embereket nevel, akik kész válaszok visszaböfögése helyett utcára mennek, ha kell. 

Elmondta, hogy a Nemzetbizottsági bizottságban látta, hogy nincs Soros-hálózat, hanem olyan hálózat van, amit olyan emberek alkotnak, akik hisznek valamiben, hisznek az értékeikben. „És egy demagóg populistával szemben mindig az értéket őrzők állnak” - tette hozzá. 

Azt mondta, Orbán Viktor fél az oktatástól, a tudománytól és attól, hogy az azonos értékeket valló emberek megszervezik magukat. Szerinte az év minden napján ki kell állni azért, ami számít. Ha kell a játszótéren, otthon a munkahelyen, a közösségi hálón és a valóságban. 

Fotó: botost/444.hu

Utána Fekete-Győr András a Momentum elnöke azzal kezdte a beszédét, hogy most nem arról fog beszélni, hogy „Orbán Viktor mekkora takonygerincű tolvaj gazember”, mert szerinte erről már nagyon sokat hallhatott a közönség. Inkább a megalkuvásról és a meghunyászkodásról beszélt.

Fotó: botost/444.hu

A pártelnök felhozta, hogy miközben a kormány betiltott egy tudományterületet, a társadalmi nemeket, az ország 64 egyeteme közül csak elenyésző kisebbség állt ki az ELTE sztrájkja mellett. 

„Hol vannak ilyenkor a rektorok? Hol vannak a dékánok? És azt is meg szeretném kérdezni: hol vannak ilyenkor az egyetemi tanáraink?”

- kérdezte meg Fekete-Győr András. 

Majd arról beszélt, hogy a mostaninál több embernek kell kiállnia, mert a Momentumban azt tanulták meg, hogy Orbán az erő nyelven beszél, és csak az erő nyelvéből ért. Ezért arra kérte a felsőoktatás vezetőit, szereplőit, hogy fogjanak össze. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.