Több mint 800 milliót költött az MNB 4 külföldi irodára

A 24.hu értesülései szerint a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank több mint 800 millió forintot költött négy külföldi kapcsolattartó irodájára, a hamburgira, a párizsira, a New York-ira és a rómaira. Ezek mellett még az argentin fővárosban, Buenos Airesben is nyitnának képviseletet.

Hogy pontosan milyen munka is folyik ezeken a képviseleteken, arról elég keveset tudni, a jegybank honlapkán csak annyi szerepel, hogy az MNB külföldi irodái útján

  • figyelemmel kíséri a kijelölt működési terület jegybankjainak, helyi mértékadó pénzügyi és gazdasági intézményeinek munkáját, aktív kapcsolatot tart fenn ezekkel az intézményekkel;
  • rendszeres beszámolókat, tájékoztatókat készít az adott ország, régió kiemelt gazdasági, pénzügyi folyamatairól, az MNB érdeklődési körébe tartozó fontosabb témakörökben megjelenő helyi kiadványokról;
  • nyomon követi a helyi felsőoktatási intézmények képzéseit, intenzív kapcsolatot tart fenn ezekkel az intézményekkel, figyelemmel kíséri az egyéb szakmai, elsősorban a monetáris politika körébe tartozó képzéseket, kutatásokat, új tudományos munkákat, szakmai konferenciákat, és ezekről beszámolókat készít;
  • figyelemmel kíséri a különböző innovációs területek tevékenységét, ezekről tájékoztatókat készít;
  • részvételével erősíti az adott régió jelentősebb gazdaságpolitikai eseményeit, valamint képviseli az MNB-t a társadalmi, kulturális és egyéb rendezvényeken.

Az irodák költségeit az 24.hu közérdekű adatigényléssel tudta megszerezni, így jött ki a mai árfolyamon összesen 807 millió forintos összeg, erre jön még az országonként változó adó. Az irodák dolgozói emellett lakhatási támogatást is kapnak, de a béreik külföldi nagyvárosi viszonylatban egyáltalán nem magasak.

A jegybank egyébként korábban 7 pénzügyi központban tartott fenn képviseleteket: Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban, de ezeket mostanra bezárták. Ami furcsa, hogy az új irodák nem feltétlenül pénzügyi központokban nyílnak, Hamburg például messze nem Frankfurt, és Róma sem Zürich vagy London. (24.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.