Sztálin-szobrot állítanak Oroszország harmadik legnagyobb városában

Szép napjait éli az Oroszországban ébredező neosztálinizmus, ezúttal Novoszibirszkben avatnak szobrot a néhai diktátor (és író) emlékére.

Gennagyij Zjuganov, az Orosz Föderáció Kommunista Pártjának Központi Bizottságának elnöke virágot helyez el Sztálin sírjánál 2017. május 3-án.Fotó: Maksim Blinov/Szputnyik/AFP

A Moscow Times azt írja, a mellszobor, amiről szombaton szavaztak, tavasztól tündökölhet Oroszország harmadik legnagyobb városában. A kommunista párt regionális bizottságának központjában leplezik le a szobrot, de azt javasolják, egy parkolóba állítsák majd ki – mondta el a vezetőjük, Alekszej Deniszjuk a Komszomolszkaja Pravdának. Deniszjuk azóta kampányolt egy köztéri Sztálin-szobor mellett, hogy 2014 áprilisában kommunista polgármester került a város élére.

Korábban internetes szavazáson nyert az ötlet, de a város kulturális bizottsága azt javasolja, ne köztéren, hanem a párt valamelyik magáningatlanán állítsák ki, mert tartani lehet attól, hogy a még Oroszországban is minimum ellentmondásosnak tartott tömeggyilkos szobrát vandálok fogják megtámadni. (Moscow Times)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.