Tarlós kérte az aluljárók éjszakai lezárását

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

„Én kértem, hogy vizsgálják meg a nagyobb fővárosi aluljárók éjszakai lezárásának lehetőségét és következményeit”

mondta az Indexnek Tarlós István főpolgármester, amikor azt kérdezték, ismeri-e a nyilvánosságra került kormányzati előterjesztést.

A HVG írta meg, hogy az októberben hatályba lépő, a hajléktalanság büntethető szabályok bevezetésével párhuzamosan több minisztérium és fővárosi szakmai szervezet is dolgozott azon, mi legyen a fellépés következő állomása, és a laphoz két dokumentum el is jutott. Azt írták: precíz, alaposan kidolgozott, több körben egyeztetett anyagokról van szó, így – bár csak előterjesztések, de látszik, hogy – komoly munka van bennük, és hamarosan a kormány elé kerülhetnek.

Tarlós most azt mondta: az előterjesztést a kormány nem tárgyalhatja nélküle, mert fővárosi érintettségű, és az ügyben a Fővárosi Közgyűlésnek is határoznia kell. Tarlós azt mondta, még gondolkodik, hogyan és mikor érdemes lépni az ügyben, mert „amikor mínusz van, az speciális helyzet”. (Index)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.