Kemény videó jelent meg a Videoton stadionjának avatójáról, amin fekete ruhás "biztonságiak" ököllel ütik az újpesti szurkolókat

foci
2018 november 22., 14:58
comments 207
link Forrás

Ezt a videó a Hungarian Fanatics Youtube csatornáján jelent meg szerdán, és csütörtökön az Index hozta szélesebben körben nyilvánosságra.

A lap egy forrása szerint az látható rajta, ahogyan nehezen azonosítható biztonsági emberek ököllel ütik a szurkolókat, miután valaki petárdát dobott a szektorból a pálya felé.

„Egy petárda eldobása után jöttek be ezek a biztonságiak a pálya felől, a menekülőkapun át. (...) Teljesen érthetetlen volt a reakció, mert a petárda eldobóját kamera alapján meccs végén is ki lehet emelni (ilyen volt már az üllői úton is), amikor kifelé tartanak az emberek a szektorból. (...) Amúgy ezeket a fekete ruhás arcokat már láttam több idegenbeli mérkőzésünkön, nem csak Fehérváron.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.