Paprikasprayt fújtak az utasok közé a 2-es metrón

Szombaton negyed 2 körül a 2-es metró egyik kocsijában az utasok közül többen rosszul lettek, amikor valaki paprikasprayt fújt ki. Az utasok először gázszivárgásra gyanakodtak, ezért behúzták a vészféket, így a metró a Puskás Ferenc stadion állomás előtt mintegy 600 méterrel a szerelvény megállt az alagútban.

Mentők dolgoznak a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásánál, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben 2018. november 24-én.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Ezután az utasokat gyalog vezették ki az állomásra. A mentők a Puskás Ferenc Stadion állomásnál felállított ideiglenes mentősátorban látták el azokat az utasokat, akiknek erre szüksége volt. A műszaki mentés miatt nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, a metrót buszok pótolták. A BKV egyelőre vizsgálja az esetet.

A rendőrség később közölte, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő.A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz   

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy a Stadionok és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból.

UPDATE: Késő délután óta újra teljes vonalon jár a 2-es metró. (MTI/BKK)