Orbán a Brexitről: Ezért is Brüsszel a felelős

2018 november 25., vasárnap 14:11
427

Magyarország miniszterelnöke Brüsszelben a közszolgálati M1-nek beszélt arról, hogy milyen szomorú nap a mai az Európai Unió életében, miután hivatalossá vált, hogy az Egyesült Királyság elhagyja a nemzetközi közösséget.

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Néppárt kongresszusán a Messukeskus Kongresszusi Központban, Helsinkiben 2018. november 8-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az MTI szerint Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy Magyarország mindent megtett azért, hogy maradásra bírja a briteket, még a kampányba is beszálltunk, de el kell fogadni, hogy ők így döntöttek, így nincs más lehetőség, mint elfogadni ennek következményeit. 

Orbán nem felejtette el megjegyezni, hogy a britek nem csak politikai, de gazdasági tekintetben is motorjai voltak az uniónak, távozásukkal pedig a magyarok is rosszul járnak, mivel alighanem több pénz érkezett volna a következő években a közösségi alapokból Magyarországra, ha az Egyesült Királyság marad a köteléken belül. 

Az angliai magyarokkal kapcsolatban annyit mondott még, hogy ők biztonságban vannak, helyzetük a Brexittel nem romlott. 

Orbán természetesen kitért arra, hogy a néppárti társai által vezetett „Brüsszel” jelenleg rossz kezekben van, felelősség terheli még a Brexit miatt is, miután olyan vezetőt választott magának, akit a britek nem támogattak, és felelősség terheli amiatt is, hogy bevándorlókat engedett a kontinensre, ezekkel pedig el kell számolniuk a 2019-es európai választásokon.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt