Egy kínai kutató azt állítja, páciense megszülte a világ első génmódosított ikerpárját

Egy kínai kutató, Ho Csienkuj arról számolt be egy konferencián, hogy emberi magzatokon végzett génmanipulációs kísérletei eredményeképp megszületettek a világ első génmódosított csecsemői. Az ilyen kísérletek a világ legtöbb országában tiltottak, az ilyen génmódosítás ugyanis örökletes lehet, hatása pedig nagyon nehezen előre jelezhető.

Ho célja olyan emberek megteremtése volt, akik ellenállnak a HIV-vírusnak, ez ugyanis nagyon nagy egészségügyi probléma Kínában. A kutató szerint sikeres kísérleteinek eredményeképp ikrek születtek, de nem fedi fel a szüleik kilétét.

A tudományos világ jelentős része felháborodott a dolgok, Ho Csienkujt vakmerőnek tartják, mivel a kritikusok szerint az általa használt génmanipulációs technológia még túl fiatal ahhoz, hogy embereken alkalmazzák. Emiatt a kísérletet sokan egyszerűen barbár emberkísérletnek tartják.

Ho Csienkuj egy tudományos konferencián jelentette be az eredményét, a kutatásról azonban nem publikált, és nem is erősítette meg senki, hogy igazat mond. Igaz, az AP talált egy amerikai kutatót, aki Kínában sokáig együtt dolgozott  Ho Csienkujjal, és szerinte a kínai kutatónak megvannak ehhez a megfelelő eszközei és tapasztalata is. (AP

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.