Egy kínai kutató azt állítja, páciense megszülte a világ első génmódosított ikerpárját

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Egy kínai kutató, Ho Csienkuj arról számolt be egy konferencián, hogy emberi magzatokon végzett génmanipulációs kísérletei eredményeképp megszületettek a világ első génmódosított csecsemői. Az ilyen kísérletek a világ legtöbb országában tiltottak, az ilyen génmódosítás ugyanis örökletes lehet, hatása pedig nagyon nehezen előre jelezhető.

Ho célja olyan emberek megteremtése volt, akik ellenállnak a HIV-vírusnak, ez ugyanis nagyon nagy egészségügyi probléma Kínában. A kutató szerint sikeres kísérleteinek eredményeképp ikrek születtek, de nem fedi fel a szüleik kilétét.

A tudományos világ jelentős része felháborodott a dolgok, Ho Csienkujt vakmerőnek tartják, mivel a kritikusok szerint az általa használt génmanipulációs technológia még túl fiatal ahhoz, hogy embereken alkalmazzák. Emiatt a kísérletet sokan egyszerűen barbár emberkísérletnek tartják.

Ho Csienkuj egy tudományos konferencián jelentette be az eredményét, a kutatásról azonban nem publikált, és nem is erősítette meg senki, hogy igazat mond. Igaz, az AP talált egy amerikai kutatót, aki Kínában sokáig együtt dolgozott  Ho Csienkujjal, és szerinte a kínai kutatónak megvannak ehhez a megfelelő eszközei és tapasztalata is. (AP

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.