Szerettem volna olvasni valamit a jobboldali egységről a polgári sajtóban, de a liberális véleményterror alatt ez egyszerűen lehetetlen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szerdán bejelentették, példátlan médiabirodalom állt össze Liszkay Gábor vezetésével, és mostantól Mészáros, Vajna, Habony és Schmidt médiacégeinél is Liszkay irányít. 

Liberális fake news oldalak a hír kapcsán azzal riogattak, hogy a központosításnak a polgári médiában eddig megszokott sokszínűség láthatja kárát, és a pezsgő viták és egyéni hangok helyett mostantól valamiféle „pártközpontból irányított kommunikációra” lehet számítani.

Ez természetesen méltatlan lenne a szólásszabadság mellett következetesen kiálló, pimasz és lázadó stílusáról ismert fideszes médiában. Bár a liberális véleményterror alatt ezek a hangok csak alig-alig juthatnak el a nyilvánossághoz, a valóság az, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány lapjaiban továbbra is teljes a szabadság.

A bátor hang megmarad

Így kommentálta például az egyesülést az Origo:

„Míg a jobboldalon óriási előrelépés van, a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsenek profitelvárások, nincsen létbizonytalanság, addig a baloldali liberális médiumok vergődnek, külföldi tulajdonos vagy külföldi támogatás nélkül alig tudják fenntartani magukat.”

Az Origo álláspontja

„A holding egyben jobboldali egységet szimbolizál, míg a baloldalon a szétesés tapasztalható” - szögezi le ezzel szemben a Lokál. 

Egy másik színt képvisel a palettán az Echo tévé:

„Míg a jobboldalon óriási előre lépés van, a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsenek profit elvárások, nincsen létbizonytalanság, addig a baloldali liberális médiumok vergődnek, külföldi tulajdonos vagy külföldi támogatás nélkül alig tudják fenntartani magukat.”

Az Echo tv véleménye

És ugyan csak finoman, a sorok között elrejtve, de a Magyar Idők is karakán üzenetet fogalmazott meg:

A Magyar Idők kiállása

De, ízlések és pofonok: elképzelhető, hogy mások szívéhez inkább a Figyelő által képviselt lazább stílus áll közel:

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.