Szerettem volna olvasni valamit a jobboldali egységről a polgári sajtóban, de a liberális véleményterror alatt ez egyszerűen lehetetlen

Szerdán bejelentették, példátlan médiabirodalom állt össze Liszkay Gábor vezetésével, és mostantól Mészáros, Vajna, Habony és Schmidt médiacégeinél is Liszkay irányít. 

Liberális fake news oldalak a hír kapcsán azzal riogattak, hogy a központosításnak a polgári médiában eddig megszokott sokszínűség láthatja kárát, és a pezsgő viták és egyéni hangok helyett mostantól valamiféle „pártközpontból irányított kommunikációra” lehet számítani.

Ez természetesen méltatlan lenne a szólásszabadság mellett következetesen kiálló, pimasz és lázadó stílusáról ismert fideszes médiában. Bár a liberális véleményterror alatt ezek a hangok csak alig-alig juthatnak el a nyilvánossághoz, a valóság az, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány lapjaiban továbbra is teljes a szabadság.

A bátor hang megmarad

Így kommentálta például az egyesülést az Origo:

„Míg a jobboldalon óriási előrelépés van, a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsenek profitelvárások, nincsen létbizonytalanság, addig a baloldali liberális médiumok vergődnek, külföldi tulajdonos vagy külföldi támogatás nélkül alig tudják fenntartani magukat.”

Az Origo álláspontja

„A holding egyben jobboldali egységet szimbolizál, míg a baloldalon a szétesés tapasztalható” - szögezi le ezzel szemben a Lokál. 

Egy másik színt képvisel a palettán az Echo tévé:

„Míg a jobboldalon óriási előre lépés van, a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsenek profit elvárások, nincsen létbizonytalanság, addig a baloldali liberális médiumok vergődnek, külföldi tulajdonos vagy külföldi támogatás nélkül alig tudják fenntartani magukat.”

Az Echo tv véleménye

És ugyan csak finoman, a sorok között elrejtve, de a Magyar Idők is karakán üzenetet fogalmazott meg:

A Magyar Idők kiállása

De, ízlések és pofonok: elképzelhető, hogy mások szívéhez inkább a Figyelő által képviselt lazább stílus áll közel:

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.