Szerettem volna olvasni valamit a jobboldali egységről a polgári sajtóban, de a liberális véleményterror alatt ez egyszerűen lehetetlen

Média
2018 november 28., 14:48
comments 229

Szerdán bejelentették, példátlan médiabirodalom állt össze Liszkay Gábor vezetésével, és mostantól Mészáros, Vajna, Habony és Schmidt médiacégeinél is Liszkay irányít. 

Liberális fake news oldalak a hír kapcsán azzal riogattak, hogy a központosításnak a polgári médiában eddig megszokott sokszínűség láthatja kárát, és a pezsgő viták és egyéni hangok helyett mostantól valamiféle „pártközpontból irányított kommunikációra” lehet számítani.

Ez természetesen méltatlan lenne a szólásszabadság mellett következetesen kiálló, pimasz és lázadó stílusáról ismert fideszes médiában. Bár a liberális véleményterror alatt ezek a hangok csak alig-alig juthatnak el a nyilvánossághoz, a valóság az, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány lapjaiban továbbra is teljes a szabadság.

A bátor hang megmarad

Így kommentálta például az egyesülést az Origo:

„Míg a jobboldalon óriási előrelépés van, a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsenek profitelvárások, nincsen létbizonytalanság, addig a baloldali liberális médiumok vergődnek, külföldi tulajdonos vagy külföldi támogatás nélkül alig tudják fenntartani magukat.”

photo_camera Az Origo álláspontja

„A holding egyben jobboldali egységet szimbolizál, míg a baloldalon a szétesés tapasztalható” - szögezi le ezzel szemben a Lokál. 

Egy másik színt képvisel a palettán az Echo tévé:

„Míg a jobboldalon óriási előre lépés van, a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsenek profit elvárások, nincsen létbizonytalanság, addig a baloldali liberális médiumok vergődnek, külföldi tulajdonos vagy külföldi támogatás nélkül alig tudják fenntartani magukat.”

photo_camera Az Echo tv véleménye

És ugyan csak finoman, a sorok között elrejtve, de a Magyar Idők is karakán üzenetet fogalmazott meg:

photo_camera A Magyar Idők kiállása

De, ízlések és pofonok: elképzelhető, hogy mások szívéhez inkább a Figyelő által képviselt lazább stílus áll közel:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.