A bíróság a levágott lábú áldozatnak adott igazat egy biztosítóval szemben

ÉLET
2018 november 29., 09:06
comments 248

Első polgári perében Cs. Sándornak adott igazat a bíróság egy biztosítóval szemben, írja az Index. Cs. Sándor mindkét lábát 2014-ben vágta le egy vonat, de mert a férfinak milliárdos nagyságrendben volt 29 biztosítása 27 biztosítónál, azok csalásra gyanakodtak, és beperelték. Az első perben a bíróság az áldozatnak adott igazat, nagyjából 11 millió forint kártérítésre kötelezte a biztosítótársaságot.

Cs. 2014. július 30-án szenvedett balesetet a nyírcsászári vasútállomáson. Cs. elmondása alapján a baleset napja átlagos munkanap volt, vonattal is csak azért ment, mert autójukat aznap a neje használta. Elbeszélése szerint miután leszállt a vonatról, ami ezután elindult, megcsúszott az aszfaltozatlan, zúzalékkövel borított peronon, és beesett az utolsó kocsi alá, aminek a tengelye összeroncsolta Cs. végtagjait, így a kórházban mindkét lábát térdből amputálni kellett.

A rendőrség vizsgálatában a mozdonyvezető és egy szemtanú is balesetként jellemezte a történteket, így a rendőrség is annak minősítette és lezárta az eljárást. Két hónappal később viszont magánnyomozók jelentek meg a baleset helyszínén, maj Cs. Sándornál is. Őket egy biztosítótársaság fogadta fel. Később a rendőrség is újrakezdte a vizsgálatot, Cs. Sándor előbb gyanúsított, majd vádlott lett. De közben ő maga is polgári pert indított a nem fizető biztosítótársaságok ellen. Ezek közül nyerte meg most az elsőt Cs. Az Index beszámolója szerint büntetőügye "sehol sem tart".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.