A bíróság a levágott lábú áldozatnak adott igazat egy biztosítóval szemben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Első polgári perében Cs. Sándornak adott igazat a bíróság egy biztosítóval szemben, írja az Index. Cs. Sándor mindkét lábát 2014-ben vágta le egy vonat, de mert a férfinak milliárdos nagyságrendben volt 29 biztosítása 27 biztosítónál, azok csalásra gyanakodtak, és beperelték. Az első perben a bíróság az áldozatnak adott igazat, nagyjából 11 millió forint kártérítésre kötelezte a biztosítótársaságot.

Cs. 2014. július 30-án szenvedett balesetet a nyírcsászári vasútállomáson. Cs. elmondása alapján a baleset napja átlagos munkanap volt, vonattal is csak azért ment, mert autójukat aznap a neje használta. Elbeszélése szerint miután leszállt a vonatról, ami ezután elindult, megcsúszott az aszfaltozatlan, zúzalékkövel borított peronon, és beesett az utolsó kocsi alá, aminek a tengelye összeroncsolta Cs. végtagjait, így a kórházban mindkét lábát térdből amputálni kellett.

A rendőrség vizsgálatában a mozdonyvezető és egy szemtanú is balesetként jellemezte a történteket, így a rendőrség is annak minősítette és lezárta az eljárást. Két hónappal később viszont magánnyomozók jelentek meg a baleset helyszínén, maj Cs. Sándornál is. Őket egy biztosítótársaság fogadta fel. Később a rendőrség is újrakezdte a vizsgálatot, Cs. Sándor előbb gyanúsított, majd vádlott lett. De közben ő maga is polgári pert indított a nem fizető biztosítótársaságok ellen. Ezek közül nyerte meg most az elsőt Cs. Az Index beszámolója szerint büntetőügye "sehol sem tart".