Az adatvédelmi biztos szerint a belügy befogadta észrevételeit a központi kamerarendszert felállító törvényben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Vasárnap megírta a hvg.hu (és innen átvéve a 444 is), hogy Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos hivatala, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) több ponton is aggodalmát fejezte ki a Belügyminisztériumban készített törvénytervezettel szemben, ami összekapcsolná a rendőrségi, közteres és pénzintézeti kamerákat, több tízezer kamera képét összegyűjtve ezzel.

A hvg cikkére hétfőn közleményben reagált a NAIH, azt írták, ők valóban véleményezték ezt a törvénytervezetet, a javaslataik azonban egy újabb javaslatban be is kerültek az indítvány szövegébe.

„Időközben egyeztetést folytattam a Belügyminisztérium szakértőivel, amelynek eredményeként több olyan szabállyal egészítették ki a szóban forgó T/2390. számú törvényjavaslatot, amely a személyes adatok védelmét szolgálja. Például belekerült az, hogy ezen túl is attól az adatkezelő szervtől lehet majd kérni a kameraképek hozzáférhetővé tételét, amelynek kamerája a képfelvételt készítette” - írta Péterfalvi, akik minden érdeklődőnek ajánlja, hogy olvassa el a NAIH eredeti állásfoglalását a szervezet honlapján.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.