Új, továbbra is vad és vicces sorozatot készített Csákvári Péter, a fiatal magyar ételfotós, aki emiatt a hobbiprojektje miatt lett világhírű két évvel ezelőtt.
Hősünk 2016-ban több hónapot töltött meditálással a Csatorna-szigetek egyikén, egy szinte teljesen néptelen, 50 lakosú helyen. Unalmában itt kezdett azzal szórakozni, hogy hétköznapi tárgyakból összerakott miniatűr világokat építsen vasútmodellekhez használt aprócska figuráknak, majd lefotózza azokat.
A képei a kezdetektől fogva humorosak, néha egészen szürreálisak, néha pedig műalkotásszerűek voltak. Az új eresztésben is egyszerre vannak viccesen brutális, kegyetlen és szelíden poénos darabok.
"Most külön tematika nem volt, van mindenféle vonal, de egyre sötétebb vizekre próbálok evezni"
- mondta a művész a 444-nek, aki elragadtatott hangon számolt be arról, hogy
"tegnap este másfél órán keresztül azon szenvedtem, hogy leragasszam egy nő száját mikroszkópikus duckttappel".
(Ebből lett az alanti uborkás fotó.)
De nézzük a képeket! Előbb jöjjenek az én személyes kedvenceim. Mint a maffiamódszerrel savanyú uborkába ölt nő:
a borzalmas tűzeset:
a svungos prolibuli:
a videózás a temetőben:
a terrortámadás:
vagy az ávós emberdaráló modern változata fokhagymanyomóval:
De nemcsak az ennyire durvulós képek erősek. Lenyűgöző darab a közösségi kertészkedés korszerű formáját bemutató:
meg a magaskonyhás is:
nem beszélve az egerszalókos hangulatú tojásban fürdésről:
vagy a mesteri kapszulahotelről:
De én még egy olyan pofonegyszerűeket is szeretem, mint a kosarazós:
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.