Az MSZP beperli a médiatanácsot, mert nem vizsgálta a nemzetstratégiai jelentőségű kormánypárti médiakonglomerátum születését

Az MSZP szerint a szerda esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat, ami nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány létrejöttét,

csak a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata alól mentesíti a fúziót, de az nem vonatkozik a médiatanácsra.

A párt csütörtöki sajtótájékoztatóján ezért Őrsi Gergely közölte: beperli a médiatanácsot, mert az nem lépett fel az ellen, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányítást szerezzen az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett. 

Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István szerint az "orbáni média maffia" sérti az Európai Unió alapszerződését, az EU alapjogi chartáját is, ezért panasszal fordul az uniós versenyjogi biztoshoz, az Európai Parlament gazdasági és monetáris bizottságához, valamint az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottságához. (MTI)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.