Az MSZP beperli a médiatanácsot, mert nem vizsgálta a nemzetstratégiai jelentőségű kormánypárti médiakonglomerátum születését

Az MSZP szerint a szerda esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat, ami nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány létrejöttét,

csak a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata alól mentesíti a fúziót, de az nem vonatkozik a médiatanácsra.

A párt csütörtöki sajtótájékoztatóján ezért Őrsi Gergely közölte: beperli a médiatanácsot, mert az nem lépett fel az ellen, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányítást szerezzen az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett. 

Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István szerint az "orbáni média maffia" sérti az Európai Unió alapszerződését, az EU alapjogi chartáját is, ezért panasszal fordul az uniós versenyjogi biztoshoz, az Európai Parlament gazdasági és monetáris bizottságához, valamint az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottságához. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.