Podcastban oldottak meg egy 1982-ben történt ausztrál gyilkosságot

A true crime nevű műfajnak, ahol jellemzően egy újságíró vagy dokumentumfilmes elkezd kinyomozni egy régi bűntényt, eddig a Jinx nevű sorozat volt a királya. Ebben egy Robert Durst nevű amerikai milliomosról nem csak kiderül, hogy sorozatgyilkos, de a műsor egyik vele készített interjújának szünetében bekapcsolva felejtett mikrofonjába lényegében bele is mondja, hogy ő ölt meg egy csomó embert. A rádiós-podcastos világban a Serial volt eddig a legnépszerűbb, ennek első évadában egy amerikai gimnazista 1999-es eltűnését, és a halála miatt elítélt osztálytársának ügyét járják körbe.

Ezekhez képest is nagyot gurított most az ausztrál The Teacher's Pet nevű podcast, ami egy 1982-ben eltűnt nő, Lynette Dawson esetét vizsgálja meg. Az utolsó adás idén augusztusban ment le, és azóta 25 millión hallgathatták végig a sorozatot. A rádiós nyomozásnak nagyon kézzelfogható eredménye lett, Ausztráliában letartóztatták ugyanis a nő egykori férjét, a most 70 éves Chris Dawsont, akit gyilkossággal vádolnak.

A podcastból kiderült például, hogy a tanárként dolgozó férfinek a házasságuk vége felé viszonya volt egyik 16 éves diákjával, aki a nő eltűnése után néhány héttel már be is költözött a házukba.

A rendőrség annyit árult el, hogy két fontos új tanú került elő az ügyben, az egyik feltehetően a diáklány, akit Chris Dawson Lynette  eltűnése után feleségül is vett, de azóta már elváltak.

A férfi ártatlannak vallja magát, szerinte felesége nem halt meg, hanem valamilyen szektához csatlakozott. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.