Állítólag egy hét múlva újra járni fog az ismert univerzum legösszetettebb szerkezete, a Moszkva téri elátkozott óra

Miközben az érdeklődők javában készülnek arra a vicces vasárnapi akcióra, amikor a résztvevők tiltakozásul ismét otthonról hozott faliórákat fognak ragasztani az örökké elromló Moszkva (Széll Kálmán) téri óra beton toronyrészére, a BKK azzal keresett meg, hogy jó hírük van:

„A Széll Kálmán téri órával kapcsolatos cikke kapcsán tájékoztatjuk, hogy a Széll Kálmán téri órát garancia keretében javítja a kivitelező. A hibát feltárták, jelenleg tart az alkatrészek gyártása. Az óra várhatóan egy hét múlva újra működni fog."

Nem vagyok sem mérnök, sem órás, csak egy naiv szemlélődő, aki azt látva, hogy, már néhány száz forintos ajándéktárgyakba is simán szerelnek digitális órát, tudatlanságában azt képzelte, hogy ez a feladat a technológia mai állása mellett nem jelent kihívást.

Természetesen tévedtem. Amikor ugyanis visszakérdeztem, hogy a mostani leállás oka ugyanaz a probléma-e, ami miatt a tér átadása után azonnal elromlott az óra, ezt a választ kaptam:

„Korábban a tápegység hibásodott meg, annak cseréje után az óra megfelelően működött, az a hiba többé nem jelentkezett. Néhány nappal ezelőtt – az eddigi információk szerint — az órafejben lévő, kijelző-vezérlő alkatrészei hibásodtak meg, és mivel ezek nem önállóan beszerezhető szériaalkatrészek, ezért azokat egyedileg kell legyártani.”

Kempelen Farkas sakkozógépe ehhez képest lótúró lehetett.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.