Nyilván soha az életben nem fog járni a Moszkva téri óra, ezért a városlakók megint magántulajdonú órákat fognak ráragasztani

idióta rekordok
2018 december 02., 17:09
comments 272

Van, amit be kell látni. Például azt, hogy Magyarország és Budapest képességeit sajnos meghaladja egy oszlop tetején a pontos időt mutató szerkezet üzemeltetése. Ez nem valami rosszízű “magyarozás”, hanem a Széll-Moszkva Kálmán téri óra eddigi történetéből levont objektív következtetés. 

Az óra, ami a szó hagyományos értelmében sosem működött, legfeljebb rövid felvillanásai voltak, ugyanis megint nem jár. Na nem mintha valaha járt volna iagzán. A sztori lassan két éve zajlik, a

című cikkemet 2017. január 24-én írtam arról, hogy Békés Gáspár diákaktivista, akinek az egy héttel azelőtt az óra betonoszlopára szigszalagozott óráját leszedték onnan, közösségi installáció készítésére hívta össze azokat a budapestieket, akiknek volt egy felesleges órájuk plusz némi ragasztószalaguk.

A végeredmény akkor így nézett ki:

Most ugyanez a Békés Gáspár szervez lényegében ugyanilyen eseményt, 2018. december 9-ére, amire ezzel hívja az érdeklődőket:

"A Moszkva/Széll Kálmán téren újra megtámadták a tér-idő kontinuumot, az óra megint nem jár! Minden tértudatos állampolgárt várunk, hogy legalább egy órát hozzon, és az oszlopra erősítse azt, ezzel foltozva be az időszakadékot!"

Az élet egy 3d-ben forgatott, élőszereplős Idétlen időkig!

További cikkeink az Óráról (ez a teljes termésnek csak a töredéke!):

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.