Online lapot indítanak a megszűnt Heti Válasz újságírói

Valaszonline.hu domain alatt indítanak új magazint a nyáron megszüntetett Heti Válasz szerkesztőségének több tagja. A Heti Válasz Facebook-oldalára került ki egy bemutatkozó videó arról, hogy 

„konzervatív, online lapot készítenek, amely független minden pártközponttól.”

Olyan újságot csinálunk, amelyik „a szabadságot alapértéknek, az erkölcsi normákat - úgy is mint «ne lopj» - felülírhatatlannak tartja” - mondja a felvételen többek közt Stumpf András. 

A lap most indult Facebook-oldala szerint a szerkesztőség tagjai Ablonczy Bálint,  Bódis András (felelős kiadó) Borbás Barna, Élő Anita, Stumpf András, Sztankóczy András és Vörös Szabolcs, azaz Borókai Gábor volt Heti Válasz-főszerkesztő nem tagja a csapatnak. 

Bódis röviden azt mondta a 444-nek, hogy a szerkesztőségből öten alapítói a kft.-nek, amely a kiadói jogokat gyakorolja. Az oldalon hétfőtől érkeznek a tartalmak is. 

„A valaszonline.hu domain alatt működő internetes lap tartalmában vállalja a Heti Válasz hagyományait” - írják ugyanitt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.