Őrizetbe vettek egy volt kanadai diplomatát Pekingben

külföld
2018 december 11., 19:42
comments 98

Az AP megerősített értesülései szerint őrizetbe vettek egy volt kanadai diplomatát hétfő este Pekingben.

photo_camera Michael Kovrig Fotó: CNBC youtube

Michael Kovrig gyakori vendég a kínai fővárosban, ahol korábban kanadai diplomataként is szolgált, de már nem látják olyan szívesen, mióta Vancouverben néhány napja letartóztatták Meng Wanzhou-t, a Huawei pénzügyi igazgatóját.  Kovrig az International Crisis Group NGO szakértő tanácsadójaként tevékenykedett Hong Kongban és Kelet Ázsiában.  

Kovrig lekapcsolását Ralph Goodale védelmi miniszter is megerősítette és jelezte, hogy a kanadai kormányt aggasztják a fejlemények. A kanadai kormány nem tud megdönthetetlen bizonyítékról, ami alapján Kovrig lekapcsolása összefügg Meng lekapcsolásával, de a helyzet így is elég egyértelműnek tűnik. 

A hír alig néhány órával azután lett nyilvános, hogy Kína hivatalosan is tiltakozott amiatt, hogy a kanadai hatóságok „embertelenül bánnak” a Huawei amerikai kérésre Vancouverben letartóztatott globális pénzügyi igazgatójával. (AP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.