Őrizetbe vettek egy volt kanadai diplomatát Pekingben

Az AP megerősített értesülései szerint őrizetbe vettek egy volt kanadai diplomatát hétfő este Pekingben.

Michael KovrigFotó: CNBC youtube

Michael Kovrig gyakori vendég a kínai fővárosban, ahol korábban kanadai diplomataként is szolgált, de már nem látják olyan szívesen, mióta Vancouverben néhány napja letartóztatták Meng Wanzhou-t, a Huawei pénzügyi igazgatóját.  Kovrig az International Crisis Group NGO szakértő tanácsadójaként tevékenykedett Hong Kongban és Kelet Ázsiában.  

Kovrig lekapcsolását Ralph Goodale védelmi miniszter is megerősítette és jelezte, hogy a kanadai kormányt aggasztják a fejlemények. A kanadai kormány nem tud megdönthetetlen bizonyítékról, ami alapján Kovrig lekapcsolása összefügg Meng lekapcsolásával, de a helyzet így is elég egyértelműnek tűnik. 

A hír alig néhány órával azután lett nyilvános, hogy Kína hivatalosan is tiltakozott amiatt, hogy a kanadai hatóságok „embertelenül bánnak” a Huawei amerikai kérésre Vancouverben letartóztatott globális pénzügyi igazgatójával. (AP

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.