ORFK: Nem a rendőrség alkalmazott könnygázt a tüntetésen

Szerdán este a rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvény és annak botrányos parlamenti elfogadása ellen tüntetett több száz ember Budapesten. A demonstrálók a Lendvay utcai Fidesz-székházat védő rendőrsorfalnak is többször nekifeszültek, és itt többen panaszkodni kezdtek arra, hogy könnygáz terjeng a levegőben.

A rendőrség a honlapján kiadott egy közleményt, ami szerint ők nem használtak ilyen szert. „A valóság az, hogy a demonstráció egyik résztvevője fújt le két rendőrt gázspray-vel” - írják.

A demonstrálók a Lendvay utcából kisebb csoportokban a belváros felé mentek.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.