Az ÁSZ ellehetetlenítené a Momentumot és a Párbeszédet

Több 444 videó?
Szeretném

Arról ír az Index, hogy a Momentum és a Párbeszéd bukhatja az állami támogatását, vagyis lényegében ellehetetlenülhet, ugyanis az Állami Számvevőszék olyan jelentéstervezetet küldött a két ellenzéki pártnak, ami szerint nem tudtak szabályszerűen elszámolni a kampánypénzek költésével.

A lap szerint az ÁSZ azt állítja, a pártok elérhetetlenek az ellenőreiknek, ezért kezdeményezték a két párt költségvetési támogatásuk felfüggesztését.

A Momentum viszont azt mondja, többször jelentkeztek az ÁSZ-nál, ami nem tűnik együttműködőnek, a Párbeszéd pedig közölte, hogy a héten leadott minden számlát, és reménykedik.

Tüntetők az Állami Számvevőszék épülete előtt 2018. január 17-én.Fotó: Halász Júlia/444

Az ellenőrző szerv a 2018-as kampányban intenzíven vizsgálta a Párbeszéd, az MSZP és az LMP gazdálkodását, jelentésükben átláthatatlanságot állapítottak meg, a Jobbikra pedig 660 millió forintos gigabírságot szabtak ki. A volt fideszes képviselő, Domokos László elnök vezetésével a szervezet az ellenzéki pártok gazdálkodását szabálytalannak ítélte meg, a Fidesz-KDNP-ét nem. A választás után is tovább vegzálták az ellenzéki pártokat, nem fogadták el intézkedési tervüket, a kormányerőt adó pártok ellen viszont nem indult vizsgálat. (Index)