Pintér azt mondja, a közelmúltban nem ért ilyen támadás magyar rendőrt, a Teréz körúti robbantót biztos elfelejtette

2018 december 14., péntek 15:30
151

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a szerdai tüntetéseket értékelő operatív értekezleten azt mondta, a demokráciát rendbontók zavarták meg, és hogy a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt.

A rendőrség adatai szerint szerdán 9, csütörtökön 5 rendőr sérült meg, és 8 „rendőri jelleggel ellátott autót” is megrongáltak a tüntetők.

Mikor Pintér beszélt az operatív értekezleten, csak a 9 sérült rendőrről tudhatott.

Nem tudjuk, hogy Pintér Sándor szóhasználatában pontosan mit is jelent az, hogy a közelmúltban, de 2015 szeptemberében a magyar-román focimeccs utáni zavargásokban a rendőrség állományából 23-an sérültek meg, közülük többen kórházi ápolásra szorultak.

2016. szeptember 24-én este a Teréz körúton robbant szögbomba. A támadás kifejezetten két rendőrjárőr ellen irányulhatott, a 26 éves Vantara László törzsőrmester súlyos, a 23 éves Andirkó Szabina törzsőrmester életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2016. október 26-án Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista mozgalom vezetőjének bőnyi házához érkeztek rendőrök, hogy ott házkutatást tartsanak. Győrkös egy gépkarabélyból tüzet nyitott a két rendőrre, akik közül 46 éves Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot halálra is sebezte.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt