Pintér azt mondja, a közelmúltban nem ért ilyen támadás magyar rendőrt, a Teréz körúti robbantót biztos elfelejtette

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a szerdai tüntetéseket értékelő operatív értekezleten azt mondta, a demokráciát rendbontók zavarták meg, és hogy a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt.

A rendőrség adatai szerint szerdán 9, csütörtökön 5 rendőr sérült meg, és 8 „rendőri jelleggel ellátott autót” is megrongáltak a tüntetők.

Mikor Pintér beszélt az operatív értekezleten, csak a 9 sérült rendőrről tudhatott.

Nem tudjuk, hogy Pintér Sándor szóhasználatában pontosan mit is jelent az, hogy a közelmúltban, de 2015 szeptemberében a magyar-román focimeccs utáni zavargásokban a rendőrség állományából 23-an sérültek meg, közülük többen kórházi ápolásra szorultak.

2016. szeptember 24-én este a Teréz körúton robbant szögbomba. A támadás kifejezetten két rendőrjárőr ellen irányulhatott, a 26 éves Vantara László törzsőrmester súlyos, a 23 éves Andirkó Szabina törzsőrmester életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2016. október 26-án Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista mozgalom vezetőjének bőnyi házához érkeztek rendőrök, hogy ott házkutatást tartsanak. Győrkös egy gépkarabélyból tüzet nyitott a két rendőrre, akik közül 46 éves Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot halálra is sebezte.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.