Pintér azt mondja, a közelmúltban nem ért ilyen támadás magyar rendőrt, a Teréz körúti robbantót biztos elfelejtette

POLITIKA
2018 december 14., 15:30
comments 146

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a szerdai tüntetéseket értékelő operatív értekezleten azt mondta, a demokráciát rendbontók zavarták meg, és hogy a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt.

A rendőrség adatai szerint szerdán 9, csütörtökön 5 rendőr sérült meg, és 8 „rendőri jelleggel ellátott autót” is megrongáltak a tüntetők.

Mikor Pintér beszélt az operatív értekezleten, csak a 9 sérült rendőrről tudhatott.

Nem tudjuk, hogy Pintér Sándor szóhasználatában pontosan mit is jelent az, hogy a közelmúltban, de 2015 szeptemberében a magyar-román focimeccs utáni zavargásokban a rendőrség állományából 23-an sérültek meg, közülük többen kórházi ápolásra szorultak.

2016. szeptember 24-én este a Teréz körúton robbant szögbomba. A támadás kifejezetten két rendőrjárőr ellen irányulhatott, a 26 éves Vantara László törzsőrmester súlyos, a 23 éves Andirkó Szabina törzsőrmester életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2016. október 26-án Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista mozgalom vezetőjének bőnyi házához érkeztek rendőrök, hogy ott házkutatást tartsanak. Győrkös egy gépkarabélyból tüzet nyitott a két rendőrre, akik közül 46 éves Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot halálra is sebezte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.