Pintér azt mondja, a közelmúltban nem ért ilyen támadás magyar rendőrt, a Teréz körúti robbantót biztos elfelejtette

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a szerdai tüntetéseket értékelő operatív értekezleten azt mondta, a demokráciát rendbontók zavarták meg, és hogy a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt.

A rendőrség adatai szerint szerdán 9, csütörtökön 5 rendőr sérült meg, és 8 „rendőri jelleggel ellátott autót” is megrongáltak a tüntetők.

Mikor Pintér beszélt az operatív értekezleten, csak a 9 sérült rendőrről tudhatott.

Nem tudjuk, hogy Pintér Sándor szóhasználatában pontosan mit is jelent az, hogy a közelmúltban, de 2015 szeptemberében a magyar-román focimeccs utáni zavargásokban a rendőrség állományából 23-an sérültek meg, közülük többen kórházi ápolásra szorultak.

2016. szeptember 24-én este a Teréz körúton robbant szögbomba. A támadás kifejezetten két rendőrjárőr ellen irányulhatott, a 26 éves Vantara László törzsőrmester súlyos, a 23 éves Andirkó Szabina törzsőrmester életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2016. október 26-án Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista mozgalom vezetőjének bőnyi házához érkeztek rendőrök, hogy ott házkutatást tartsanak. Győrkös egy gépkarabélyból tüzet nyitott a két rendőrre, akik közül 46 éves Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot halálra is sebezte.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.