Egyelőre nem engedik a közmédiában az ellenzéki képviselőknek, hogy beolvassák a követeléseiket

A tüntetőkkel tartó ellenzéki képviselők közül tízen vasárnap este bejutott a közmédia épületébe, hogy élő adásban beolvassák a tüntetésen bejelentett követeléseket:

  • a „rabszolgatörvény” azonnali visszavonását, 
  • a rendőri túlórák csökkentését, 
  • a fideszes különbíróságok megszüntetését, 
  • Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez,
  • és a közmédia függetlenségét, Papp Dániel azonnali leváltását,

Szél Beradett élőben közvetítette a Facebookon, ahogy próbálnak tárgyalni az illetékesekkel, azonban csak a köztévé biztonsági főnöke fogadta őket, aki nem volt nyitott arra, hogy egyeztethessenek a szerkesztőkkel, és beolvassák a követeléseket. Az ellenzéki képviselőknek azt mondták, zavarnák a köztévé rendeltetésszerű működését, az előtérnél beljebb mennének. 

Ezen a ponton Hadházy Ákos megkérdezte tőle, hogy  azt akarja-e, hogy amikor kimennek, azt mondják az embereknek, hogy nem állnak szóba velük. Erre a biztonsági főnök nemmel felelt. 

A tárgylást itt lehet megnézni:

A képviselők megpróbálják felhívni Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, de amikor Hadházy hívta, Papp kinyomta a telefont. A benti történéseket Szél Bernadett élőben közvetíti: 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.