Egyelőre nem engedik a közmédiában az ellenzéki képviselőknek, hogy beolvassák a követeléseiket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A tüntetőkkel tartó ellenzéki képviselők közül tízen vasárnap este bejutott a közmédia épületébe, hogy élő adásban beolvassák a tüntetésen bejelentett követeléseket:

  • a „rabszolgatörvény” azonnali visszavonását, 
  • a rendőri túlórák csökkentését, 
  • a fideszes különbíróságok megszüntetését, 
  • Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez,
  • és a közmédia függetlenségét, Papp Dániel azonnali leváltását,

Szél Beradett élőben közvetítette a Facebookon, ahogy próbálnak tárgyalni az illetékesekkel, azonban csak a köztévé biztonsági főnöke fogadta őket, aki nem volt nyitott arra, hogy egyeztethessenek a szerkesztőkkel, és beolvassák a követeléseket. Az ellenzéki képviselőknek azt mondták, zavarnák a köztévé rendeltetésszerű működését, az előtérnél beljebb mennének. 

Ezen a ponton Hadházy Ákos megkérdezte tőle, hogy  azt akarja-e, hogy amikor kimennek, azt mondják az embereknek, hogy nem állnak szóba velük. Erre a biztonsági főnök nemmel felelt. 

A tárgylást itt lehet megnézni:

A képviselők megpróbálják felhívni Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, de amikor Hadházy hívta, Papp kinyomta a telefont. A benti történéseket Szél Bernadett élőben közvetíti: 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.