Arccal a földön feküdtek a köztévében az ellenzéki politikusok

Újabb dulakodás volt a köztévében lévő ellenzéki képviselők és az MTVA biztonsági őrei között. Nem tudni, pontosan mi történt, Varju László, DK-s képviselő - akit már reggel is több őr állított meg -, azt állította, hogy „Földre tepertek és megvertek az MTVA biztonsági őrei egy közintézményben! A képviselőtársaimtól teljesen el vagyok zárva.”

A Facebookon élőző Varju a földön feküdt. 

A többiek nem tudták, mi van vele, mert a lépcsőt elálltak a biztonsági őrök. 

Tiltakozásul a képviselők arccal a földre feküdtek a lépcsőt eltorlaszoló őrök előtt. 

Negyed óra után tudtak beszélni Varjuval, azt mondta, hogy talált egy szerkesztői szobát, de az őrök megállították, és hatan leteperték. Nem tudja, milyen sérülései vannak.

A képviselők rendőröket hívtak, mert szerint az őrök megsértették egy országgyűlési képviselői személyi szabadságát. Az nem világos, hogy Varju nem mehet-e le a lépcsőn, az biztos, hogy az ellenzéki politikus nem mehetnek fel hozzá.

A földön fekvő Varjuhoz odament egy MTVA-s (állítása szerint egy technikus), megkérdezte, hogy szükség-e van orvosra. Varju azt válaszolta, azt szeretné, ha odaengednék a többi képviselőt, nekik megengedi, hogy felsegítsék a földről. 

A többieket nem engedték oda, most abban állapodtak meg, hogy akkor hívjanak mentőt. „Jaj, basszus, tényleg kéne” - mondta az addig kedélyes Varju. A bordáját fájlalja. Későbbi a lábát is.

Végül annyi történt, hogy leengedték a többi képviselőhöz. Akiket a rendőrség távozásra szólított fel. 

Parlamenti képviselőknek joguk van közintézménybe belépni, hogy ellenőrizzék annak működését. A köztévé szerint ugyanakkor nem akadályozhatják az MTVA működését, ezért korlátozzák a mozgásukat. Az ellenzéki képviselők azt szeretnék elérni, hogy beolvashassák ötpontos követelésüket. Este hatkor tüntetés lesz a Kunigunda utcánál.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.