Arccal a földön feküdtek a köztévében az ellenzéki politikusok

Média
2018 december 17., 15:40
comments 454

Újabb dulakodás volt a köztévében lévő ellenzéki képviselők és az MTVA biztonsági őrei között. Nem tudni, pontosan mi történt, Varju László, DK-s képviselő - akit már reggel is több őr állított meg -, azt állította, hogy „Földre tepertek és megvertek az MTVA biztonsági őrei egy közintézményben! A képviselőtársaimtól teljesen el vagyok zárva.”

A Facebookon élőző Varju a földön feküdt. 

A többiek nem tudták, mi van vele, mert a lépcsőt elálltak a biztonsági őrök. 

link Forrás

Tiltakozásul a képviselők arccal a földre feküdtek a lépcsőt eltorlaszoló őrök előtt. 

Negyed óra után tudtak beszélni Varjuval, azt mondta, hogy talált egy szerkesztői szobát, de az őrök megállították, és hatan leteperték. Nem tudja, milyen sérülései vannak.

A képviselők rendőröket hívtak, mert szerint az őrök megsértették egy országgyűlési képviselői személyi szabadságát. Az nem világos, hogy Varju nem mehet-e le a lépcsőn, az biztos, hogy az ellenzéki politikus nem mehetnek fel hozzá.

link Forrás

A földön fekvő Varjuhoz odament egy MTVA-s (állítása szerint egy technikus), megkérdezte, hogy szükség-e van orvosra. Varju azt válaszolta, azt szeretné, ha odaengednék a többi képviselőt, nekik megengedi, hogy felsegítsék a földről. 

A többieket nem engedték oda, most abban állapodtak meg, hogy akkor hívjanak mentőt. „Jaj, basszus, tényleg kéne” - mondta az addig kedélyes Varju. A bordáját fájlalja. Későbbi a lábát is.

Végül annyi történt, hogy leengedték a többi képviselőhöz. Akiket a rendőrség távozásra szólított fel. 

link Forrás

Parlamenti képviselőknek joguk van közintézménybe belépni, hogy ellenőrizzék annak működését. A köztévé szerint ugyanakkor nem akadályozhatják az MTVA működését, ezért korlátozzák a mozgásukat. Az ellenzéki képviselők azt szeretnék elérni, hogy beolvashassák ötpontos követelésüket. Este hatkor tüntetés lesz a Kunigunda utcánál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.