Fehérre festették a havat egy szibériai városban, hogy ne látszódjon milyen szennyezett a levegő

ÉLET
2018 december 19., 18:17

Az MTI a német DPA hírügynökség alapján ír arról, hogy bocsánatot kért szerdán Mijszki szibériai bányászváros polgármestere azért, mert 

fehérre festették a szénportól és más szennyező anyagoktól sötétté vált havat a nyugat-szibériai  fekvő kisváros szánkódombján. A városban régóta hírek keringtek arról, hogy az önkormányzat befestette a havat, hogy elfedje a szénpor és más szennyező anyagok nyomait az újévi ünnepekre emelt szánkódombon. 

A helyi NK-TV híradása szerint ebben a nyitott szénbányák által övezett térségben nem létezik fehér hó. A YouTube-on közzétett videofelvételen egy nő felmutatja fehérfestékes kezét az után, hogy belenyomta a hóba:

link Forrás

"Megrovást kapott a város jólétéért felelős szervezet igazgatója" - közölte Dmitrij Ivanov polgármester, hozzátéve, hogy elrendelte a festék eltávolítását.

"Bocsánatot kérek a lakosoktól, akiknek ünnepi hangulatát elrontottuk ezzel a kellemetlen esettel" - hangoztatta.

A polgármesteri hivatal közölése szerint vízalapú festéket használtak a szánkódomb kifehérítéséhez.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.