A katolikusok szerint Istennek van terve

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Református kollégájához hasonlóan a magyarországi katolikusok vezetője, Erdő Péter is megfogalmazta karácsonyi gondolatait az MTI-nek. A bíboros szerint "Istennek terve van velünk, és minden egyes embernek helye van a gondolataiban és végtelen szeretetében".

Erdő a továbbiakban is ezen a metafizikai szinten maradt, például azon merengett, hogy mivel Isten felette áll az időnek, a számára egyetlen nagy cselekedet a világ megteremtése, fenntartása és kormányzása. Ez persze az örök életet is, hogy úgy mondjam, más dimenzióba helyezi, de ez már az én gondolatom, nem a bíborosé.

Ő arról beszélt, hogy Isten Jézus által magára vette sorsunkat. Karácsonykor azért érezzük úgy szerinte, hogy meg kell ajándékoznunk egymást, mert Isten emberré válása óta "azzal z örömmel fordulhatunk a másik ember felé, hogy benne is Jézus Krisztussal találkozunk".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.