A katolikusok szerint Istennek van terve

Református kollégájához hasonlóan a magyarországi katolikusok vezetője, Erdő Péter is megfogalmazta karácsonyi gondolatait az MTI-nek. A bíboros szerint "Istennek terve van velünk, és minden egyes embernek helye van a gondolataiban és végtelen szeretetében".

Erdő a továbbiakban is ezen a metafizikai szinten maradt, például azon merengett, hogy mivel Isten felette áll az időnek, a számára egyetlen nagy cselekedet a világ megteremtése, fenntartása és kormányzása. Ez persze az örök életet is, hogy úgy mondjam, más dimenzióba helyezi, de ez már az én gondolatom, nem a bíborosé.

Ő arról beszélt, hogy Isten Jézus által magára vette sorsunkat. Karácsonykor azért érezzük úgy szerinte, hogy meg kell ajándékoznunk egymást, mert Isten emberré válása óta "azzal z örömmel fordulhatunk a másik ember felé, hogy benne is Jézus Krisztussal találkozunk".

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.