Leslie Mándoki előre kikötötte egy német tévénél, hogy nem kérdezhetik a Dschinghis Khanról, cserébe végig ezzel szívatták

zene
2018 december 25., 20:39
comments 1031

A Németországban élő magyar zenésznek nem mennek rosszul a dolgai: néha Orbán Viktor is beugrik a kerti partijára, 2013 óta pedig legalább 2 milliárd forint támogatást kapott a magyar államtól. De úgy látszik, van egy olyan sötét folt a múltjában, amit nem lehet felhozni nála. 

link Forrás

A múlt héten Leslie Mándoki a német ntv vendége volt, ahol a So! Muncu! című műsorban Cem Özdemirrel, a Zöldek politikusával és Tamara Wernli svájci újságíróval beszélgettek közéleti kérdésekről. De már az elejétől érezni lehetett, hogy valamiért nincs meg az összhang a műsorvezető és Mándoki között.

A műsorvezető ugyanis szinte minden kérdésben megemlítette Mándoki 1979-es diszkóslágerét, a Dschinghis Khant, ami a jelek szerint ma már a magyar zenésznek is kínos.Először csak kényszeredetten mosolygott a poénokon, majd egy ponton megjegyezte, hogy az 50 éves pályafutása alatt azért más dolgokat is csinált, de a műsorvezető pár perccel később újra előhozta a diszkóslágert. Végül, amikor arról kérdezte, hogy ma az interneten sokkal hisztérikusabbak a viták, mint a Dschinghis Khan idején, Mándokinál elpattant a húr.  

Egy hang be is szólt a vezérlőből, hogy elég volt, Mándoki pedig sértődötten felpattant az asztaltól, és ott akarta hagyni a műsort. Felhozta, hogy volt egy megállapodása a csatorna vezetőjével, de ezt megszegték. Úgy érezte, hogy nácinak állították be, amiért Orbán Viktorral beszél, 

de a legjobban persze az idegesítette fel, hogy a műsorvezető folyamatosan a Dschinghis Khant emlegette.

link Forrás

Végül amikor némi ordibálás után Mándoki mégis visszaült az asztalhoz, a műsorvezető tisztázta, miért cseszegette végig olcsó poénokkal. Elmondta, hogy 10 perccel az adás kezdete előtt kaptak egy emailt Mándoki menedzsmentjétől, amiben kikötötték, hogy ha nem játsszák le a Mándoki karrierjét bemutató 5 perces kisfilmet, akkor nem megy a műsorba. Egy második levélben pedig közölték, Dschinghis Khant meg sem említhetik. És ez volt az, amin a műsorvezető felhúzta magát:

Demokráciában élünk. Ez van, vagy menjen!”

- vetette oda Mándokinak. A jelek szerint Mándoki végül tudomásul vette, hogy ez van, mert a műsor végéig maradt. 

A teljes adást itt lehet megnézni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.