Két nappal az amerikai triatlonos után a brit seregkapitány is átszelte az Antarktiszt

külföld
2018 december 29., 13:47
comments 88

A brit Lou Rudd lett a második ember a világon, aki egyedül és minden külső segítség nélkül keresztülsiklott az Antarktiszon. Rudd az amerikai társával Colin O'Brady-vel egy időben kelt útra november elején, de a profi tiratlonos megelőzte.

Ez azonban így is hatalmas teljesítmény, 1482 kilométert kellett megtenni a legnagyobb hidegben (mínusz 30 fok), egy 140 kilós szánt húzva.

Rudd motivációja más volt, mint O'Brady-é: a háromgyerekes családapát a két éve ugyanezen az úton meghalt barátja, Henry Worsely története inspirálta. Worsely 30 mérföldre a célt jelentő Ross Ice Shelf-től halt meg egy betegségben. Rudd most végig magával cipelte elhunyt barátja zászlaját.

link Forrás

Az angol tiszt az expedíció teljesítése után azt mondta, elérte célját, elhunyt barátja értékelné, amit tett, és nagyon örül neki, hogy O'Brady és ő is célba értek. Sőt, kisebb csodának nevezte, hogy az amerikai és ő is meg tudták tenni a távot egyszerre, hiszen erre még soha senki sem volt képes, és most hirtelen kettőjüknek is sikerült. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy már az elején eldöntötte, nem tekinti versenynek az útjukat, mert az túlzottan elvonná a figyelmét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.