A Népszava szerint ez a szakszervezetek 4 követelése

  1. Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a túlóratörvényt pedig vonja vissza a kormány.
  2. Béremelés. Kétszámjegyű minimálbér emelés, cafetéria visszaállítása, a közszféra béreinek rendezése.
  3. Sztrájkjog újraszabályozása, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést várnak el a dolgozókat érintő törvények módosításánál.
  4. Rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozása, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozása, a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.

A Népszava szerint a szervezők szerdai egyeztetésről csak a Munkástanácsok képviselői hiányoztak, de ott volt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) több tagszervezete, a közszférát képviselő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) vezetői és a Liga Szakszervezetek egyik legerősebb tömörülésének, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) elnöke.

Szakszervezeti felvonulás 2018 december 8-án.Fotó: Halász Júlia/444

A lap szerint a sztrájkköveteléseket a szombatra hirdetett budapesti tüntetés szónokai közül várhatóan Kordás László MASZSZ elnöke olvassa fel. Kordás a lapnak azt mondta: több eddig nem aktív szakszervezet is várta a célok megfogalmazását, hogy elindíthassa tagjai körében a felmérést, hányan készek a munkabeszüntetésre ezekért a követelésekért.