Észak-Korea olaszországi nagykövete menedékkérelmet nyújtott be

külföld
2019 január 03., 08:18
comments 40

Észak-Korea legmagasabb rangú olaszországi diplomatája egy jelentés szerint menedékkérelmet nyújtott be, ezzel újabb észak-koreai fordított hátat Phenjannak – írja az AFP a dél-koreai JoongAng Ilbo napilap névtelen forrásokat megszólaltató cikkére hivatkozva.

A 48 éves, 2017 októbere óta Rómában szolgáló Dzso Szongil (Jo Song-gil) a múlt hónapban egy meg nem nevezett nyugati országban a családjával együtt nyújtott be menedékkérelmet. Az egyik forrás szerint az olasz hatóságok „agonizáltak”, hogy mit tegyenek, de azért „megvédték egy biztonságos helyen”. A férfi állítólag az észak-koreai rezsim egyik legmagasabb rangú tisztjének a veje.

photo_camera Fotó: Ed Jones/AFP

Legutóbb 2016-ban, Londonban kért menedéket az ottani észak-koreai nagykövet. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.