Észak-Korea olaszországi nagykövete menedékkérelmet nyújtott be

külföld
2019 január 03., 08:18
comments 40

Észak-Korea legmagasabb rangú olaszországi diplomatája egy jelentés szerint menedékkérelmet nyújtott be, ezzel újabb észak-koreai fordított hátat Phenjannak – írja az AFP a dél-koreai JoongAng Ilbo napilap névtelen forrásokat megszólaltató cikkére hivatkozva.

A 48 éves, 2017 októbere óta Rómában szolgáló Dzso Szongil (Jo Song-gil) a múlt hónapban egy meg nem nevezett nyugati országban a családjával együtt nyújtott be menedékkérelmet. Az egyik forrás szerint az olasz hatóságok „agonizáltak”, hogy mit tegyenek, de azért „megvédték egy biztonságos helyen”. A férfi állítólag az észak-koreai rezsim egyik legmagasabb rangú tisztjének a veje.

photo_camera Fotó: Ed Jones/AFP

Legutóbb 2016-ban, Londonban kért menedéket az ottani észak-koreai nagykövet. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt