Százak vonultak Szombathelyen és Gödöllőn is, több helyen már ma útlezárások voltak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A sűrű szombati program előjátékaként ma is több kormányellenes rendezvényt tartottak az országban. A szokatlanul sok embert megmozgató pécsi vonulásról külön is írtunk, de máshol is voltak megmozdulások.

A Vasas Szakszervezet 

délelőtt félpályás útlezárást tartott Pápán, Szombathelyen és Csornán.

A munka törvénykönyvének módosítása elleni forgalomlassító demonstráció a Magyar Szakszervezeti Szövetség rendezésében a 86-os számú főúton, Balogunyomtól Szombathely irányábaFotó: Varga György/MTI/MTVA

Szombathelyen 

a szakszervezet csatlakozott a délutáni tüntetéshez is, amelyet civilek és pártok szerveztek közösen, és amely a szakadó hóesésben is megmozgatott 7-800 főt a Mérce és 250 főt az MTI becslése szerint. A Derkovits városrészben felállított színpadon az LMP-s Vágó Gábor a soha nem tapasztalt méretű korrupcióért ostorozta a hatalmat, majd beszélt egy DK-s és egy momentumos politikus, illetve a Vasas Szakszervezet alelnöke is. 

A beszédek után a Fidesz helyi székháza elé vonultak a résztvevők, ahol Markó Péter volt fideszes megyei közgyűlési elnök mondott beszédet, majd a demonstrálók elhelyeztek a Fidesz-iroda ablakán egy „Nem vagyunk rabszolgák” feliratú molinót, amelyet festékbe mártott tenyérlenyomatukkal hitelesítettek.

Gödöllőn

is összejött 3-400 ember, akik órákon át vonultak ide-oda a hidegben. Többek között  felkeresték a négy év alatt kétszeresére dráguló, elátkozott uszoda helyét, illetve mécseseket gyújtottak a Gödöllői Járásbíróság előtt a független bíróságok emlékére. A helyszínek között „Nem kell király!” „Élni akarunk!” „Ébresztő Gödöllő!” „Tolvaj banda!” kiáltásokkal próbálták felmelegíteni a hangulatot.

Beszélt több politikus, a DK-s Varju László, az  LMP-s Lengyel Szilvia, szocialisták és jobbikosok.

Donáth Anna arról beszélt, hogy sokan félnek, például attól, hogy kirúghatják őket, de ha sokan vannak, tömegeket nem lehet kirúgni. Nem igaz, hogy a tiltakozók egy kis, erőszakos, budapesti csürhe - mondta a Momentum alelnöke. (Mérce, MTI)