Kormányellenes tüntetés volt Hódmezővásárhelyen, Szolnokon, Komlón és Debrecenben is

politika
2019 január 05., 16:59
comments 186

Ahogy pénteken beharangoztuk, szombaton az ország több pontján tartottak tüntetéseket párhuzamosan az ellenzéki pártok és szakszervezetek fővárosi felvonulásával, amin több ezer ember vett részt. Demonstrációt tartottak Komlón, Debrecenben, Békéscsabán, Szolnokon és Hódmezővásárhelyen is.

Komlón a Momentum vezette a néhány tucat felvonulóból álló sort, felbuzdulva a pénteki nagyszabású pécsi megmozdulás után, ami többek szerint a legnagyobb ellenzéki demonstráció volt a városban: 

link Forrás

Szolnokról olvasónk azt írta, nagyjából 400-500 ember gyűlt össze, hogy tiltakozzon a kormány ellen. A Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület szervezett megmozdulást a Tiszai Hajósok terére, ahol összesen 12 szónok kapott szót a színpadon, a képek alapján a Jobbik képviseltette magát a legnépesebb táborral: 

Kormányellenes tüntetés Szolnokon 2018. január 5-én
photo_camera Kormányellenes tüntetés Szolnokon 2018. január 5-én Fotó: olvasónk
Kormányellenes tüntetés Szolnokon 2018. január 5-én
photo_camera Kormányellenes tüntetés Szolnokon 2018. január 5-én Fotó: olvasónk

Márki-Zay Péter Facebook-közvetítése alapján Hódmezővásárhelyen is több száz ember vonult keresztül a városon a havazás és hideg ellenére. Előkerültek a dudák és a kereplők, és beszédett mondott a polgármester is:

link Forrás
link Forrás


Debrecenben a Piac utcában gyűlt össze több száz ember, hogy Kósa Lajos és a kormány ellen tüntetssenek. A Mérce közvetítése szerint itt még este 19 óra magasságában is vonulnak az emberek, és szórványosan a „Mocskos Fidesz” is felcsendül. Beszédek is elhangzottak, szót kapott többek közt Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja is: 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.