A NER visszafogadta Vida Ildikót

2019 január 8., kedd 8:54
210

Egy nappal azután, hogy tavaly július elején Nyerges Zsolt bejelentette üzlettársa, Simicska Lajos üzleti érdekeltségeinek megvásárlását, a 444 megírta, hogy „Nyergesen át Mészároshoz tart a Simicska-birodalom”. A folyamat egy mezőgazdasági cégnél lezajlott tulajdonosváltással kezdődött meg októberben: ahogy a Direkt36 észrevette, a Mezort Zrt. nevű agrárcég október 25-én került Vörös Józsefhez, az állami cégeket is képviselő, Orbán Viktorral is közös testületben ülő, Mészáros Lőrincnek dolgozó ügyvédhez.

A Válasz friss gyűjtése szerint a folyamat dr. Vörös részvételével már előrehaladott állapotban van: 

„az elmúlt két hónapban 52 egykori Simicska-cég indult el Mészáros Lőrinc irányába; ebből 15 már meg is érkezett hozzá, a többi egyelőre az ügyvédjénél várja sorsa beteljesedését.”

A Fidesz történetének olyan szimbolikus elemei is a felcsúti körhöz kerültek, mint a Radóc utcai iroda, ahol fénykorában Simicska váratta a minisztereket, a Mahir nevű hirdetőoszlop-konszern, valamint a Közgép óriásvállalat 70 százaléka.

A Fidelitas tüntet a Radóc utcai Mahir-székház előtt, amely korábban a Fidesz gazdasági háttérországának központja volt Fotó: Halász Júlia

Legalább ennyire szimbolikus az is, hogy 

a NER visszafogadta a volt NAV-elnök Vida Ildikót.

Vida mint Simicska megbízható kádere került az adóhatóság élére, és a milliárdos és Orbán viszonyának megromlása miatt kellett távoznia, miután a kitiltási botrány alatt egy ország ismerte meg a nevét. A Válasz felidézi, hogy nyáron még őt is árulóként kezelte a NER, el is kellett hagynia a Nyergeshez került Simicska-cégek vezetését, de aztán novemberben jött a fordulat: dr. Vörös őt nevezte ki a Pro-Ráta, a Pro-Aurum és a Megapolis Media részvénytársaságok, valamint a B-Reklám Kft. élére – ezek azok az anyavállalatok, amelyek leágazásai között találjuk például a Mahirt és a Közgépet.

Vida Ildikó (jobbra) tolmácsot kér

Az egyébként szintén Nyergeshez került, majd bezárt Heti Válasz újságíróiból alakult Válasz cikke részletesen leírja, kihez került a félszáz Simicska-cég, és azt is, milyen más oligarchák kaptak még egy-egy falatot a tortából.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt