Ismét Mészáros Lőrinc öccsével üzletel a Magyar Közút

üzlet
2019 január 09., 13:10

A leggazdagabb magyarként ismert Mészáros Lőrinc farvizén szépen gyarapodik a volt felcsúti polgármester öccse, Mészáros János üzleti birodalma is. 

Mészáros Jánost 2013-ban fedezte fel a NER, akkor a trafikengedélyek újraosztása során nyert értékes koncessziókat, két évvel később az Agro-Felcsút Kft. élén a Várkert Bazárnak szállított eszközöket aprópénznek számító néhány millió forintért. 2016-ban a MÁV 10 millióért vásárolt ugyanettől a cégtől abroncsköpenyeket.  

Az áttörést a Magyar Közút hozta el a „kis Mészárosnak”, amikor 2017-ben 770 millió forintért rendelt  maximum 85 darab 5 m3 térfogatú, és legfeljebb 29 darab 7 m3 térfogatú sószóró berendezést az Agro-Felcsúttól. 

Ez meghozta az étvágyat: még abban az évben a magyar állam többségi tulajdonában lévő GYSEV Zrt. vasúti karbantartó és szerelő járművek beszerzésére kiírt felhívását is az Agro-Felcsút nyerte.  Mészáros János cégének egy vasútifelsővezeték-szerelő járművet, egy univerzális járművet és három vasúti pótkocsit kellett leszállítania 5,5 millió euróért, azaz 1,65 milliárd forintért.

A 24.hu most arról ír, hogy a Magyar Közút 567 millió forintért vesz 34 darab aszfalttömörítő gépet egy állami tenderen eddig nem sokat látott Mészáros János-fél cégtől, a Pegazus Trade Kft.-től.  A Pegazust egyébként 1992-ben alapították, 14 főnek ad munkát. (24.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.