Kerülje munkatársaim megkeresését - válaszolta a közmédia főnöke Hadházy Ákos megkeresésére

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még december elején, az MTVA székházában történt tettlegesség előtt, levélben kért időpontot a közmédia vezetőitől egy személyes találkozóra.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a képviselők bármilyen állami szervezet vagy közintézmény területére beléphetnek, és a gyakorlat az elmúlt években nagyjából az volt, hogy a felkeresett intézmények vezetői leültek válaszolni a politikusok kérdéseire, még ha nem is voltak mindig borzasztóan készségesek.

Hadházy először december 10-én írt levelet Németh Zsoltnak, az M1 csatornaigazgatójának és a hírhamisító Papp Dánielnek, az MTVA megbízott vezérigazgatójának, hogy találkozni szeretne velük, és a közmédiáról beszélgetni. Hadházy több időpontot is felkínált a vezetőknek, de azok mindketten azt válaszolták, hogy munkahelyi feladataik mennyisége miatt nincs idejük találkozni vele, illetve hogy szerintük Hadházy korábban negatív dolgokat mondott a közmédiával kapcsolatban.

Ez a levelezés még azelőtt ment le, hogy december 16-án és 17-én az MTVA épületénél megjelent országgyűlési képviselőket, köztük Hadházy Ákost, az intézmény fegyveres biztonsági szolgálata erőszakkal távolította el a területről, miután azok bementek a közmédia székházába.

December 17-én, az MTVA-nál történt erőszak után Hadházy újabb levelet írt, ekkor már csak Papp Dániel megbízott vezérigazgatónak, hogy akkor javasoljon ő időpontot a találkozóra, mert személyesen szeretne beszélgetni vele a közmédia ügyeiről.

Papp erre a levélre a napokban válaszolt, és a következőket írja:

  • december 16-án és december 17-én az ellenzéki képviselők „megfélemlítették, fenyegették, inzultálták az MTVA munkatárait, nyilvánosságra hozták személyes adataikat”;
  • emiatt Papp Dánielnek nem csak kollégái kaptak fenyegetéseket, hanem az ő családját is zaklatták;
  • ezeknek ellenére ők továbbra is hajlandóak írásban válaszolni Hadházy kérdéseire;
  • esetleg forduljon az NMHH-hoz vagy az országgyűlés kulturális bizottságához;

Ezeken kívül Papp Dániel még a következőket írja:

„Tisztelettel kérem Önt, hogy (...) a jogszabályi előírások betartása érdekében kerülje munkatársaim közvetett vagy közvetlen megkeresését. Nyomatékkal kérem a törvényi szabályozás figyelembevételét tartalmi ügyekben, ahol munkatársaim zaklatása politikai nyomásgyakorlásnak minősül a tartalomkészítők munkájára!”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.