Remekül beilleszkedett és azonnal átvette az irányítást új otthonában a tatabányai Turul-szobornál befogott kecske

2019 január 14., hétfő 9:13
120

Szombaton részletesen beszámoltunk arról, hogy egy kalandos mentőakció során hogyan fogtak be egy nagyra nőtt kecskebakot, amely évek óta élt vadon a tatabányai Turul-szobor alatt és a közeli barlangokban. 

A befogásra azért volt szükség, mert az öregedő állat nem jutott mindig könnyen élelemhez, valamint a nagyra nőtt, nagy szarvú állat időnként meg is rémítette a környéken futó és túrázó embereket. 

A kecskét végül egy helyi férfi segítségével fogták be, aki az elmúlt hat hónapban folyamatosan etette az állatot, 

és elnevezte Mekinek. 

A befogás után Meki egy mentett állatok számára létrehozott farmra került Töreki erdejében. A Dharma állatmenhely vezetője, Czinkóczky Csaba vasárnap rövid beszámolót küldött nekünk arról, hogy hogyan érzi magát a kecske az új környezetében, ahol 39 másik kecskével fog ezentúl együtt élni. 

Az első összeszimatolás után  Czinkóczky elmondása szerint az összes kecske vette a lapot: „Meki azonnal elfoglalta a pajtát, aztán nagy kegyesen egyesével engedte be a többieket. Mint egy oroszlánkirály érkezett, olyan fenséges megjelenése van, hosszú szakálla lobog a szélben, a kecskéinknek szó szerint leesett az álluk amikor meglátták. Meg pár napig hagyjuk őket ismerkedni es csak azután mehet le a többiekkel a 40 hektárnyi területre bandázni, nem szeretnénk ha meglógna.”

A befogott kecske méretét jól leírja, hogy a farmon a nagyobb bakokat kétembereseknek hívják, mivel két ember kell a megfogásukhoz. Meki lett az első háromemberes kecskéjük. 

Ezen kívül a farmon él még egy szamár, aki hétemberesnek számít, de ő másik kategóriát képvisel: négyen tolták hátulról és hárman húzták elölről, amikor azt akarták, hogy egy kicsit menjen arrébb. Mára viszont ezt már nagyjából elengedték. 

A mentett állatok farmján tavaly nyáron jártunk, riportunkat itt lehet elolvasni

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt