A Számvevőszék szerint a Momentum és a Párbeszéd is tisztességtelen előnyhöz jutott a választásokon

POLITIKA
2019 január 16., 17:39
comments 202

Csupán egy napig volt úgy, hogy a választásokon állami támogatásra jogosító eredményt elérő Momentum és Párbeszéd hozzájuthat a törvény szerint járó pénzéhez. Az Állami Számvevőszék, amely január 15-én felfüggesztette az állami támogatások korábbi felfüggesztését, másnap, január 16-án hozott döntése alapján újra felfüggesztette a két párt állami támogatását.

Az ÁSZ közleménye szerint mára zárták le a két párt ellenőrzését, és arra jutottak, hogy mindkét párttisztességtelen előnyhöz jutott a választásokon.Ezt arra alapozzák, hogy vizsgálataik szerint a Momentum és a Párbeszéd elszámolásában nincsenek valós számlák és teljesítések, "törvényellenesen nem, vagy nem teljes körűen" költötték el a támogatást, illetve nem kampánycélra költötték azt.

Ugyanakkor azt is megállapították, hogy a két párt, amely törvényellenesen nem költötte el a támogatását, túllépte a törvényben meghatározott finanszírozási korlátozást, ezzel jutott tisztességtelen előnyhöz a választáson, amelyen a Momentum be se jutott a Parlamentbe. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.