A Számvevőszék szerint a Momentum és a Párbeszéd is tisztességtelen előnyhöz jutott a választásokon

Több 444 videó?
Szeretném

Csupán egy napig volt úgy, hogy a választásokon állami támogatásra jogosító eredményt elérő Momentum és Párbeszéd hozzájuthat a törvény szerint járó pénzéhez. Az Állami Számvevőszék, amely január 15-én felfüggesztette az állami támogatások korábbi felfüggesztését, másnap, január 16-án hozott döntése alapján újra felfüggesztette a két párt állami támogatását.

Az ÁSZ közleménye szerint mára zárták le a két párt ellenőrzését, és arra jutottak, hogy mindkét párttisztességtelen előnyhöz jutott a választásokon.Ezt arra alapozzák, hogy vizsgálataik szerint a Momentum és a Párbeszéd elszámolásában nincsenek valós számlák és teljesítések, "törvényellenesen nem, vagy nem teljes körűen" költötték el a támogatást, illetve nem kampánycélra költötték azt.

Ugyanakkor azt is megállapították, hogy a két párt, amely törvényellenesen nem költötte el a támogatását, túllépte a törvényben meghatározott finanszírozási korlátozást, ezzel jutott tisztességtelen előnyhöz a választáson, amelyen a Momentum be se jutott a Parlamentbe. (Via HVG)