Az Audi Hungaria ajánlata: 2 év alatt 20 százalékos béremelés

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

2 év alatt 20 százalékkal növelné minden munkavállalója bérét az Audi Hungaria Zrt. – közölte a vállalat kommunikációs osztálya az MTI érdeklődére.

A negyedik, az előző hét végén a munkaadó által tett ajánlat szerint 2019. január 1-től 10 és 2020. január 1-től további 10 százalékkal emelnék a béreket. De ezt az ajánlatot az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ) nem fogadta el, és hétfőn megalakították a sztrájkbizottságot.

A cég tájékoztatása szerint a sztrájkbizottság megalakulása óta intenzívebben folynak tárgyalások, és szerdán a vállalat az előző ajánlatához képest „közel azonos mértékű” béremelést javasolt, amit kiegészítettek új tartalmi elemekkel, de a cég a részleteket nem közölte.

A kommunikációs osztály közölte: a cégvezetés szerint a mostani bérszínvonal és a fizetésemelésre tett ajánlati csomag versenyképes, az egyik legkiemelkedőbb Magyarországon, és továbbra is törekednek mindenkinek megfelelő egyezséget kötni az érdekképviselettel.

A szerdán átadott javaslatra még nem kaptak választ a bértárgyaló szakszervezeti delegációtól, ahogy azt sem tudják, hogy mikorra teszik egy esetleges sztrájk időpontját – mondták.

Németh Sándor, az AHFSZ elnöke az MTI-vel közölte: az átvett ajánlatot csütörtökön tárgyalják meg a sztrájkbizottsági értekezleten.

Az érdekképviselet keddi sztrájkkövetelése teljesen megegyezik a szakszervezet utolsó munkavállalói bérkövetelésével, amit december 20-án adtak át a munkáltató képviselőjének.

A decemberi követelés rögzíti, hogy a bérmegállapodás 1 évre szóljon, az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg. Ezen felül az alapbérbe a mozgóbér 4 százalékát építsék be, kapjon minden munkavállaló egy hónapban egy teljes szabad hétvégét, a gyerekek és az életkor után járó szabadságokkal pedig a munkavállaló rendelkezhessen. A választható béren kívüli juttatás keretösszegét a mostani 620 ezer forintról 787 ezer forintra növeljék, fejlesszék tovább a lojalitásbónuszt, és vezessék be a jubileumi bónuszt.

Illusztráció: Thomas Kienzle/AFP

Az Audi Hungaria Zrt.-nél legutóbb 2017. január 26-án tartottak 2 órás figyelmeztető sztrájkot a megrekedt bértárgyalások miatt. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.