Az EU védővámot vezet be a kínai elektromos biciklikre

eu
2019 január 18., 11:34
comments 218

Az Európai Bizottság az Európai Unió hivatalos lapjában bejelentette: az EU védővámot vezet be a kínai gyártmányú elektromos kerékpárok uniós behozatalának megfékezésére, mivel a kínai gyártók tisztességtelen nyereségre tesznek szert, megkárosítva ezzel az európai gyártókat, és elárasztják a piacot.

A szombattól érvényes korlátozás 18,8 és 79,3 százalék közötti mértékű vámtarifát határoz meg, összhangban az Európai Bizottság javaslatával, amit uniós tagállamok decemberben szavaztak meg.

A Kínából származó elektromos kerékpárok uniós behozatala 2014 és 2017 között megháromszorozódott. A piaci részesedésük 35 százalékra emelkedett, míg az átlagáruk 11 százalékkal csökkent.

Az Európai Kerékpárgyártók Szövetsége (EBMA) üdvözölte az uniós bizottság lépését, ami szerintük Európa-szerte több mint 90 ezer embert foglalkoztató 800 kis- és középvállalkozás érdekeit védi majd. De figyelmeztettek: a kínai elektromos kerékpárgyártók már korábban is éltek annak lehetőségével, hogy EU-n kívüli országokban átcsomagolták a termékeiket, és ezeken az országokon keresztül juttatták el a bicikliket Európába. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.