Az EU védővámot vezet be a kínai elektromos biciklikre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Európai Bizottság az Európai Unió hivatalos lapjában bejelentette: az EU védővámot vezet be a kínai gyártmányú elektromos kerékpárok uniós behozatalának megfékezésére, mivel a kínai gyártók tisztességtelen nyereségre tesznek szert, megkárosítva ezzel az európai gyártókat, és elárasztják a piacot.

A szombattól érvényes korlátozás 18,8 és 79,3 százalék közötti mértékű vámtarifát határoz meg, összhangban az Európai Bizottság javaslatával, amit uniós tagállamok decemberben szavaztak meg.

A Kínából származó elektromos kerékpárok uniós behozatala 2014 és 2017 között megháromszorozódott. A piaci részesedésük 35 százalékra emelkedett, míg az átlagáruk 11 százalékkal csökkent.

Az Európai Kerékpárgyártók Szövetsége (EBMA) üdvözölte az uniós bizottság lépését, ami szerintük Európa-szerte több mint 90 ezer embert foglalkoztató 800 kis- és középvállalkozás érdekeit védi majd. De figyelmeztettek: a kínai elektromos kerékpárgyártók már korábban is éltek annak lehetőségével, hogy EU-n kívüli országokban átcsomagolták a termékeiket, és ezeken az országokon keresztül juttatták el a bicikliket Európába. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.