Az EU védővámot vezet be a kínai elektromos biciklikre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Európai Bizottság az Európai Unió hivatalos lapjában bejelentette: az EU védővámot vezet be a kínai gyártmányú elektromos kerékpárok uniós behozatalának megfékezésére, mivel a kínai gyártók tisztességtelen nyereségre tesznek szert, megkárosítva ezzel az európai gyártókat, és elárasztják a piacot.

A szombattól érvényes korlátozás 18,8 és 79,3 százalék közötti mértékű vámtarifát határoz meg, összhangban az Európai Bizottság javaslatával, amit uniós tagállamok decemberben szavaztak meg.

A Kínából származó elektromos kerékpárok uniós behozatala 2014 és 2017 között megháromszorozódott. A piaci részesedésük 35 százalékra emelkedett, míg az átlagáruk 11 százalékkal csökkent.

Az Európai Kerékpárgyártók Szövetsége (EBMA) üdvözölte az uniós bizottság lépését, ami szerintük Európa-szerte több mint 90 ezer embert foglalkoztató 800 kis- és középvállalkozás érdekeit védi majd. De figyelmeztettek: a kínai elektromos kerékpárgyártók már korábban is éltek annak lehetőségével, hogy EU-n kívüli országokban átcsomagolták a termékeiket, és ezeken az országokon keresztül juttatták el a bicikliket Európába. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.