Az EU védővámot vezet be a kínai elektromos biciklikre

Az Európai Bizottság az Európai Unió hivatalos lapjában bejelentette: az EU védővámot vezet be a kínai gyártmányú elektromos kerékpárok uniós behozatalának megfékezésére, mivel a kínai gyártók tisztességtelen nyereségre tesznek szert, megkárosítva ezzel az európai gyártókat, és elárasztják a piacot.

A szombattól érvényes korlátozás 18,8 és 79,3 százalék közötti mértékű vámtarifát határoz meg, összhangban az Európai Bizottság javaslatával, amit uniós tagállamok decemberben szavaztak meg.

A Kínából származó elektromos kerékpárok uniós behozatala 2014 és 2017 között megháromszorozódott. A piaci részesedésük 35 százalékra emelkedett, míg az átlagáruk 11 százalékkal csökkent.

Az Európai Kerékpárgyártók Szövetsége (EBMA) üdvözölte az uniós bizottság lépését, ami szerintük Európa-szerte több mint 90 ezer embert foglalkoztató 800 kis- és középvállalkozás érdekeit védi majd. De figyelmeztettek: a kínai elektromos kerékpárgyártók már korábban is éltek annak lehetőségével, hogy EU-n kívüli országokban átcsomagolták a termékeiket, és ezeken az országokon keresztül juttatták el a bicikliket Európába. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.