Az EU védővámot vezet be a kínai elektromos biciklikre

2019 január 18., péntek 11:34
222

Az Európai Bizottság az Európai Unió hivatalos lapjában bejelentette: az EU védővámot vezet be a kínai gyártmányú elektromos kerékpárok uniós behozatalának megfékezésére, mivel a kínai gyártók tisztességtelen nyereségre tesznek szert, megkárosítva ezzel az európai gyártókat, és elárasztják a piacot.

A szombattól érvényes korlátozás 18,8 és 79,3 százalék közötti mértékű vámtarifát határoz meg, összhangban az Európai Bizottság javaslatával, amit uniós tagállamok decemberben szavaztak meg.

A Kínából származó elektromos kerékpárok uniós behozatala 2014 és 2017 között megháromszorozódott. A piaci részesedésük 35 százalékra emelkedett, míg az átlagáruk 11 százalékkal csökkent.

Az Európai Kerékpárgyártók Szövetsége (EBMA) üdvözölte az uniós bizottság lépését, ami szerintük Európa-szerte több mint 90 ezer embert foglalkoztató 800 kis- és középvállalkozás érdekeit védi majd. De figyelmeztettek: a kínai elektromos kerékpárgyártók már korábban is éltek annak lehetőségével, hogy EU-n kívüli országokban átcsomagolták a termékeiket, és ezeken az országokon keresztül juttatták el a bicikliket Európába. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt