Csattog a fejsze az ELTE-n, 50-70 oktatót rúgnak ki

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Nagy Gabriella: Fényes fejszeFotó: Barakonyi Szabolcs

Az Oktatói Hálózat úgy tudja, hogy jelentős, 50-70 fős létszámleépítés kezdődőtt meg az ELTE bölcsész- és természettudományi karán. A szervezet információja szerint az érintettek egy részét nyugdíjazással, más részüket sebtében megszabott teljesítménykövetelményekre hivatkozva küldik el. Sonkoly Gábor, a BTK dékánja tavaly év végén nyilatkozott arról, hogy a két karnak 250-250 milliót kell megtakarítania, többek között a létszám csökkentésével.

Az OH szerint a lépés káros és indokolatlan, tanszékek és programok felszámolásához vezethet, a rosszul fizetett és túlhajszoltz oktatók létszámának csökkentése pedig azéert nem hatékony, mert ezáltal nő a többiek terhelése, így csökken az oktatás színvonala.

(via HVG)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.