A német kormány új választásokat követel Venezuelában, ha ez nem jön össze, beállnak az önmagát elnökké nyilvánító ellenzéki mögé

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német kormány azonnal szabad választásokat követel Venezuelában. Ha ez nem következik be, akkor készek ideiglenes elnökként elismerni  Juan Guaidót, a venezuelai ellenzék vezetőjét, aki egy szerdai tüntetésen elnöknek nyilvánította magát. Nem sokkal később pedig Donald Trump is elismerte. 

Juan GuaidóFotó: Federico Parra/AFP

Steffen Seibert német kormányszóvivő azt mondta, hogy az országnak szabad és tisztességes választásokra van szüksége. A hivatalban lévő Nicolas Madurót pedig nem tekintik legitim vezetőnek, mivel az előző választásokon nem tartották be a demokratikus normákat.

Az USA mellett Kanada, Brazília, Kolumbia és más latin-amerikai országok is Guaidót ismerték el elnökként. Ugyanakkor Mexikó, Irán, Nicaragua, Bolívia és Kuba, Törökország és Oroszország a korábbi elnököt, Nicolás Madurót támogatják. (Spiegel)  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.