Otthagyta a hidegben a Volánbusz sofőre a kisfiút, aki iskolából hazafelé menet elesett, összezúzta magát és összesarazta a ruháját

közlekedés
2019 január 25., 14:02
comments 446

A zsámbéki iskolából indult hazafelé tegnap délután egy kisfiú. Sietett a 784-es Volánbusz-járathoz, de a jeges úton megcsúszott, elesett. Alaposan összezúzta magát, megsérült az arca, a keze, sáros lett a kabátja és a nadrágja oldala. A buszt még így is elérte, a sofőr viszont a sáros ruhája miatt nem engedte felszállni és otthagyta a megállóban.

A történetet a fiú anyja posztolta ki Facebookra. Azt írja, fogalma sincs, hol és hogyan tudott volna tisztálkodni, törölközni a gyereke, aki ráadásul szemmel láthatóan megsérült és segítségre szorult. Sietett volna haza, ehelyett a mínuszban a megállóban hagyták, 12 kilométerre az otthonától. (A menetrend szerint a busz óránként jár.)

„Kérdem én, ez az egyedüli megoldás jutott eszébe annak az embernek? Ha attól tart (jogosan), hogy koszos lesz az ülés, akkor megkéri, hogy ne üljön le, vagy hogy vegye le a kabátját, hogy ne piszkolja be az ülést. Vagy egy zsebkendővel törölje le, amit összesározott... stb. Biztos van emberséges megoldás. Ez nem az volt.”

Az Index megkereste az ügyben a Volánbuszt. A társaság vizsgálatot ígért és elnézést kért az érintettektól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.