Idén már Tarlós István dönti el, hogy melyik budapesti színház mennyi pénzt kap

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gulyás Gergely általános miniszter jelentette be hétfőn, a kormány és a főváros megállapodott a fővárosi színházak támogatásáról. Azért kellett tárgyalni a kérdésről, mert a kormány tavaly egyik pillanatról a másikra megszüntette az előadóművészet TAO támogatását, amiből 2017-ben 2,6. 2018-ban pedig 3.3 milliárd forintot kapott a 11 (fővárosi) önkormányzati tulajdonú budapesti színház. Ehhez képest az új megállapodás szerint a színházak 3,5 milliárd forint támogatást kapnak 2019-ben, amit a kormány a főpolgármester javaslata alapján oszt fel, tehát lényegében Tarlós dönt róla, hogy melyik színház mennyi pénzt kap.

Az nem egyértelmű, hogy az új rendszerben mi lesz az "alternatív" társulatok támogatásával, erről Fekete Péter kulturális államtitkár azt mondta, hogy „akik valós szakmai munkát végeznek, meg fogják kapni a támogatásukat”. Pintér Béla múlt héten pénteken a lehetséges változásokról mondta

„Amíg anyagilag teljesen el nem lehetetlenítenek, amíg nem áll fenn az a helyzet, hogy félelemből egy játszóhely sem fogad be bennünket, addig maradunk. De nem szeretnék taktikázni vagy óvatoskodni, mert attól nagyon rosszul érezném magam. Ráadásul még a nézőink is csalódnának bennünk”.

(Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.