Miklós, a zalai guru rászedhette híveit, most kuruzslás miatt nyomoznak az ügyében

2019 január 28., hétfő 8:50
181

Milliókat követelnek a volt tanítványok Miklóstól, a zalai gurutól, az ő történetét meséli el az Index cikke.

Egy klasszikus szektás sztoriról van szó, amiben egy Miklós nevű férfi spirituális gyógyítóként szedett pénzt és más adományokat hiszékeny tanítványaitól már a 2000-es évek elejétől. A karizmatikus guru körül közösség épült, az emberek a legkülönfélébb magánéleti kérdésekben kikérték a véleményét, rábízták titkaikat.

Aztán persze kiderült, hogy a férfi valójában nem is él aszketikus életet, az általa gyűjtött adományok nem mindig oda kerültek, ahová ígérte, visszaélt a hívek bizalmával, és a közösségéhez tartozó több fiatal (de 18 éven felüli) lánnyal is intim kapcsolata volt párhuzamosan.

Emiatt az emberek, akik valamiért évekig azt is hajlandóak voltak elhinni neki, hogy ő Jézus modern reinkarnációja, elbizonytalanodtak. Van, aki a pénzét próbálja visszaszerezni, de egy feljelentés is született a guru ellen kuruzslás miatt, mert a meghasonlott tanítványok szerint embereket beszélt le arról, hogy orvoshoz forduljanak, mivel

„tanítása szerint minden orvos és egészségügyi dolgozó a Holdról inkarnálódott, a Hold pedig a negativitás asztráldimenziója.”

A legerősebb pillanat viszont nem ez a történetben, hanem ami arról szól, hogy adta el magát modern Jézusként a zalai Miklós guru. 

Gyakran elhangzottak olyan utalások, hogy Jézus reinkarnációja akár ott is ülhetne velük szemben: »Mit szólnátok, ha kiderülne, hogy Jézus itt ül veletek farmernadrágban?« – kérdezte Miklós, aki történetesen farmerben volt. Az egyik tanítványa egy karácsony előtti alkalom után így köszönt el Miklóstól: »Köszönjük, hogy meghaltál értünk a kereszten!« mire Miklós halkan mosolyogva csak ennyit mondott: »Nincs mit!«”

Olvassák el az egész cikket, tanulságos történet.

(A címlapos kép illusztráció, a Wild Wild Country című netflixes sorozatból van.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt