A XV. került is nemet mondott a túlóratörvényre

POLITIKA
2019 január 30., 18:54
comments 76

A XV. kerületi önkormányzat közölte, hogy a képviselő-testület úgy döntött: a kizárólagosan önkormányzati tulajdonú cégeknél nem alkalmazhatóak a túlmunka új szabályai.

A képviselő-testület a keddi ülésén felkérte Németh Angéla polgármestert, hogy utasítsa az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőit és az önkormányzat által alapított költségvetési szervek vezetőit az új túlmunka-szabályok figyelmen kívül hagyására.

Németh Angéla már decemberben jelezte, hogy a XV. kerület is csatlakozik Szeged kezdeményezéséhez, és „bojkottálja” a túlmunka új szabályainak alkalmazását a saját hatáskörében. A képviselők elfogadták a módosító indítványt is, aminek értelmében a kerület 100 legnagyobb adózójának levelet küldenek, amiben felkérik őket, ha „gazdasági érdekeiket nem veszélyezteti”, ne alkalmazzák a túlmunka szabályait.

Németh Angéla tavaly a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben nyert a polgármester-választáson.
photo_camera Németh Angéla tavaly a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben nyert a polgármester-választáson. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Több más önkormányzat (például a XX. kerületSzeged és Szombathely) is fellépett már a túlóratörvény ellen. Egy hete a Fővárosi Közgyűlés viszont napirendre se vette a túlóratörvény-ellenes javaslatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.