Baumstark és Monoki is a túlélésért meccsel - Motson-kupa, csoportkör, harmadik forduló

LB
futball
2019 január 31., 17:01
comments 7
photo_camera Reméljük, nem a vak szerencse dönt közöttük

Egykori digis kollégák egymás elleni meccsei nyitották az első kört, múlt héten megejtettük a Hajdú B.-Faragó örökrangadót (tükörsima hazai), most pedig már a csoportkör zárásánál tartunk, azaz

végre elválik a vér a víztől.

Akadnak már továbbjutóink (Méhes, Hajdú B., Egri, Matuz), sőt, olyanok is, akik a mostani meccsek eredményétől függetlenül már biztosan nem lehetnek ott a legjobb nyolc között (Nagy Viktor, Varga Ákos, Somos Ákos, Márkus Ádám, Lukács Viktor), de természetesen így sincs még minden lefutva. Mutatjuk, honnan indulunk, azaz íme, a múlt heti eredmények:

A-csoport:
➡️Méhes G. - Haraszti Á. 73%-27% (2020-760)
➡️Nagy V. - Szathmári A. 44%-56% (1020-1324)
Állás:
1. Méhes 2-0-0 (162-38), 6 pont (továbbjutott)
2. Haraszti 1-0-1 (113-87), 3 pont

------------------------------------------
3. Szathmári A. 1-0-1 (67-133), 3 pont
4. Nagy V. 0-0-2 (58-142), 0 pont (kiesett)

B-csoport:
➡️Baumstark T. - Farkas N. 53%-47% (1406-1255)
➡️Monoki L. - Varga Á. 75%-25% (1891-629)
Állás:
1. Monoki 1-1-0 (123-77), 4 pont
2. Farkas 1-1-0 (115-85), 4 pont

-------------------------------------------
3. Baumstark 0-2-0 (105-95), 2 pont
4. Varga 0-0-2 (57-143), 0 pont (kiesett)

C-csoport:
➡️Hajdú B. I. - Faragó R. 67%-33% (2437-1193)
➡️Fülöp L. - Somos Á. 66%-34% (1828-928)
Állás:
1. Hajdú B. 2-0-0 (145-55), 6 pont (továbbjutott)
2. Faragó R. 1-0-1 (106-94), 3 pont

-----------------------------------------
3. Fülöp 1-0-1 (88-112), 3 pont
4. Somos 0-0-2 (61-139), 0 pont (kiesett)

D-csoport:
➡️Egri Viktor - Lukács V. 82%-18% (2322-508)
➡️Matuz K. - Márkus Á. 73%-27% (1886-694)
Állás:
1. Egri 2-0-0 (154-46), 6 pont (továbbjutott)
2. Matuz 2-0-0 (150-50), 6 pont (továbbjutott)

----------------------------------------
3. Márkus 0-0-2 (55-145), 0 pont (kiesett)
4. Lukács 0-0-2 (41-159), 0 pont (kiesett)

Már most fontos kiemelni két dolgot:

  • esetleges pontegyenlőség esetén a gól-, vagyis értelemszerűen százalékkülönbség dönt, magyarul az a versenyző jut tovább, akinek jobb a három meccses, összesített teljesítménye;
  • előre lefektetett ágakkal folytatódik tovább a verseny, azaz az A-csoport első helyezettje a B jelű négyes másodikjával meccsel (és fordítva), a C-t megnyerő kommentátor pedig a D-kvartett ezüstérmesét kapja a negyeddöntőben (és fordítva).

És akkor jöjjenek maguk a meccsek, kevéske magyarázattal és esélylatolgatással.

A-csoport

Méhes Gábor (Sport TV) vs. Nagy Viktor (DIGI Sport)

Tét nélkül csaphat össze egy biztos továbbjutó és egy már kiesett versenyző, ebben általában nincsen sok pikantéria - valószínűleg most sem lesz ez másképp. Nagy Viktor egyébként az előző körben a lehető legkisebb százalékkülönbséggel kapott ki, valószínűleg ott úszott el az esélye a csoport harmadik helyének megszerzésére.


Haraszti Ádám (Sport TV) vs. Szathmári Attila (Eurosport)

Haraszti talán a vártnál valamivel simábban kapott ki Méhes Gábortól, és mivel ezzel párhuzamosan Szathmári Attila óriási csatában lenyomta Nagy Viktort, még minden nyílt a csoport második helyéért zajló versenyfutásban. A döntetlen Harasztinak jó, de ha kevesebb, mint 45%-ot gyűjt be, akkor Szathmári megy tovább a következő körbe - nem kis meglepetésre. Vajon van erre sansz?


B-csoport

Baumstark Tibor (Spíler TV) vs. Varga Ákos (M4 Sport)

Baumstark a kupasorozat olasz válogatottjaként funkcionálva két forduló után is győzelem és vereség nélkül áll, csupa döntetlennel. Jelenleg éppen nem továbbjutó helyen, de ha abból indulunk ki, hogy szavazatszám tekintetében a Varga Ákost egyaránt kiütő Monoki-Farkas tandem mindkét tagját felülmúlta, egyértelműen neki van a legnagyobb sansza arra, hogy ebből a hármasból biztosan bejusson a legjobb nyolcba. Hogy hanyadik helyen? Na, ez az igazán komoly kérdés.


Monoki Lehel (DIGI Sport) vs. Farkas Norbert (Spíler TV)

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy bár mindketten továbbjutó helyről indítják a fordulót, valószínűleg csak egyikük lehet majd ott a negyeddöntőben (lásd fentebb). A döntetlen Monokinak jó - és lehet majd számolgatni, hogy Baumstark vajon nyer-e annyival Varga ellen, ami már elég neki a csoportelsőséghez -, Farkasnak tehát legalább 56%-ra van szüksége ahhoz, hogy tovább tudjon lépni a nyolc közé - ha viszont továbblép, akkor biztosan csoportelsőként teszi ezt, Méhes Gábor karmai közé lökve valamelyik, előzetesen esélyesebbnek gondolt ellenfelét.


C-csoport

Hajdú B. István (M4 Sport/Eurosport) vs. Somos Ákos (Spíler TV)

Hajdú B. eddig igen meggyőzően menetel, a régi barát és harcostárs Faragó sem tudta még csak megszorítani sem a versenyben. Somos ellenben komoly csalódás, mert a mostani riválisa által korábban nagyon simán vert két rivális, Fülöp és Faragó ellen sem tudta elérni még a 35%-ot sem. Valószínűleg nem most szerzi első pontjait, pedig mi a magunk részéről igazán kedveljük a stílusát.


Fülöp László (Sport TV) vs. Faragó Richard (Sport TV)

Ez bizony egy ki-ki meccs, kard ki kard, győzzön a jobbik. A Sport TV-sek közül várhatóan egyetlen ember lesz majd, aki nem jut be a legjobb nyolc közé - ennek a párharcnak a vesztese. Rögzítsük, hogy a döntetlen (azaz mindegyik, 55-45% közé eső végkimenetel) Faragónak kedvez, hiszen ő kisebb különbséggel kapott ki Hajdú B.-től és jobban megverte Somost is, mint Fülöp László.


D-csoport

Egri Viktor (DIGI Sport) vs. Matuz Krisztián (Spíler TV)

Két régi barát, az ország két legjobb kézilabda-kommentátora, nem mellesleg a talán legnívósabb, de mindenképp legprofibb módon tálalt magyar nyelvű sportpodcast, a Vaxerencse állandó szereplői mennek egymásnak ebben a párharcban. Látszólag a tét nem túl nagy - mindketten továbbjutottak már a nyolc közé -, valójában viszont annál inkább: aki veszít, az Hajdú B. István ellen kell meccseljen az elődöntőbe jutásért. Mivel a két kommentátor között egyelőre mindössze 4% a különbség összesítésben, Matuz akár még egy döntetlennel is előzhet. Talán a legizgalmasabb párosítás ebben a körben.


Lukács Viktor (M4 Sport) vs. Márkus Ádám (Spíler TV)

A fiatal generáció két talán legígéretesebb képviselője csap össze a csoport harmadik helyéért. Minden bizonnyal ismertségük hiánya miatt volt nehéz dolguk két rutinos róka ellen ebben a négyesben, de biztosak vagyunk benne, hogy a jövő az övék (is) lesz ebben a szakmában. Márkus a topbajnokságok vonalán mozog - bár ebben a Spíler-projekt jövője is befolyásolhatja később -, Lukács viszont járt már vébén, és a Bajnokok Ligájához is adja a hangját. Most kiderül, melyikük az erősebb momentán.

Eredmény 48 óra múlva - a Facebook-oldalunkon hirdetjük ki -, aztán jövő héten a megszokott időben, azaz szerdán már jönnek a negyeddöntők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.