Minden idők legértékesebb NBI-es játékosát szerződtette a Fradi

foci
2019 február 01., 15:31
comments 168

Elképesztő vásárlásba kezdett a Ferencváros a téli átigazolási időszakban. Nyolc játékost szerződtettek, van köztük a Juventus tartalékból szerződtetet szír menekült, Kenyában született dél-szudáni származású norvég, grúz, ukrán, fehérorosz, belga, Angliából visszatérő magyar tehetség és most jelentették be a brazil Isaelt, aki valószínűleg minden idők legértékesebb NBI-es játékosa. 

A szerződésről hírt adó klub maga hivatkozik a transfermarkt becslésére, ami 2,8 millió euróra teszi a brazil támadó árát, ezzel a Fradi szerint is Isael az NB I legértékesebb futballistája. A 30 éves támadó a kazah Kairat Almatyban játszott az elmúlt négy és fél évben, ahol 112 mérkőzésen 34 gólt és 41 gólpasszt jegyzett. 

link Forrás

A Fradi ingyen szerezte meg, de a fizetése rekordnagyságú lehet. A brazil játékos érkezéséről már két napja lehetett olvasni a konkurens Videoton szurkolóinak Facebook-csoportján, ahol azt írták, hogy 60 ezer euró (19 millió forint) lehet a fizetése. Ez természetesen nem hivatalos értesülés, a Fradi nem hozta nyilvánosságra, milyen fizetést ad a játékosnak. De az kétségtelen, hogy a brazil érkezését megjósolták. 

link Forrás

Az, hogy az államilag fenntartott magyar fociban irgalmatlanul elszaladtak a fizetések, az UEFA 2017-ről szóló jelentéséből is kiderült. Aszerint a 12 elsőosztályú magyar klub bérkerete összesen 16,8 milliárd forint volt. Ez most már biztos, hogy több. Az NBI utolsó előtti helyezettje azzal büszkélkedett a napokban, hogy megvették az egyik legértékesebb román labdarúgót.

Így nem csoda, ha a tervek szerint 2030 a dátum, amikorra a magyar focinak a piacról kellene végre eltartania saját magát. Értsd jegybevételekből, játékoseladásokból, nemzetközi kupameccsekből származó bevételekből és nem taóból vagy állami cégek támogatásából. Addig még 11 év van hátra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.